Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σόιμπλε: Οι άνεργοι νέοι να έρθουν να εργαστούν στην Γερμανία

Σόιμπλε: Οι άνεργοι νέοι να έρθουν να εργαστούν στην Γερμανία

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι η απογοήτευση των εκατομμυρίων νέων οι οποίοι είναι άνεργοι αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία και για την νομιμοποίηση της Ευρώπης και προσκάλεσε άνεργους επαγγελματίες αλλά και όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν να πάνε στη χώρα του.

“Σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, είμαστε μια μάλλον γερασμένη ήπειρος, η οποία δεν έχει το περιθώριο να χάσει τα παιδιά της από τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές», έγραψε ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, και σημείωσε ότι η Ευρώπη η οποία εξυγιάνθηκε δεν επιτρέπεται να αποκλείσει μια ολόκληρη γενιά. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει άμεσα τα έξι δισεκατομμύρια που προορίζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, τονίζει ότι “όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση ή όσοι είναι άνεργοι επαγγελματίες, είναι ευπρόσδεκτοι εδώ”.

Στην ίδια εφημερίδα ωστόσο ο Κλάους Βιζεχούγκελ, σύμβουλος του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ για θέματα απασχόλησης, επισήμανε ότι το Βερολίνο πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα και υπογράμμισε ότι στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα 1,5 εκατομμύριο νέοι χωρίς επαγγελματική κατάρτιση. “Πριν αρχίσουμε να δεχόμαστε υποψήφιους από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτούς”, δήλωσε, αν και αναγνώρισε ότι η Γερμανία πρέπει να ασχολείται και με τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW θα προσλάβει άνεργους Ισπανούς για να εργαστούν στη Γερμανία

Γερμανικό πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους 18 – 35 ετών

 

Ο Σόιμπλε μεταμορφώθηκε: Ξεχάστε τη λιτότητα – Τώρα επενδύσεις για ανάπτυξη

Σόιμπλε: “Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία για πολύ ακόμη”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε