Κόσμος

Σολτς σε Μασκ: «Έχουμε ελευθερία γνώμης που ισχύει και για πολυδισεκατομμυριούχους που κάνουν λάθη»

Νωρίτερα, ο πασίγνωστος επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι μόνο το ακροδεξιό κόμμα AfD μπορεί να σώσει την Γερμανία

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς απάντησε σήμερα (20.12.2024) στην δήλωση που έκανε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ, που υποστήριξε ότι «μόνο το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μπορεί να σώσει την χώρα» με φόντο τις γερμανικές πρόωρες εκλογές.

Σχολιάζοντας την στήριξη του Έλον Μασκ στο AfD, ο Όλαφ Σόλτς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ότι υπάρχει ελευθερία γνώμης, η οποία ισχύει βεβαίως και για τους δισεκατομμυριούχους, ακόμη και αν κάνουν λάθος, διαχωρίζοντας την θέση του και του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» από όσα πρεσβεύει το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα. 

Ο Γερμανός Καγκελάριος είπε αρχικά: «Έχουμε ελευθερία γνώμης. Και η ελευθερία γνώμης ισχύει επίσης και για πολυδισεκατομμυριούχους. Ελευθερία γνώμης σημαίνει ακόμη και ότι επιτρέπεται να πει κανείς και πράγματα τα οποία δεν είναι σωστά και δεν περιέχουν καλές πολιτικές συμβουλές».

 

Ο Σολτς στην συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει ελευθερία γνώμης. Και επιτρέπεται να εκφράζει τη γνώμη του και κάποιος που είναι δισεκατομμυριούχος και έχει στην ιδιοκτησία του έναν μιντιακό όμιλο. Αλλά τα δημοκρατικά κόμματα της Γερμανίας το βλέπουν διαφορετικά».

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας έπειτα διευκρίνισε: «Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να οικειοποιηθεί τις απόψεις των κομμάτων του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων. Η ετυμηγορία όμως δεν μπορεί να είναι τόσο ζυγισμένη, όσο μεγάλη είναι η οικονομική επιτυχία της επιχείρησης».

Η δήλωση του Μασκ

Η ανάρτηση του Ίλον Μασκ νωρίτερα σήμερα, «μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», έχει προκαλέσει όμως εντονότερες αντιδράσεις από άλλους πολιτικούς. Ο αρχηγός του Κόμματος Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ απάντησε στην ανάρτηση του Έλον Μασκ στο «Χ», τονίζοντας ότι η AfD αντιτίθεται στην ελευθερία και στις επιχειρήσεις και είναι ακροδεξιό κόμμα. «Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα από μακριά. Να συναντηθούμε και να σας δείξω τι αντιπροσωπεύει το FDP», πρόσθεσε ο κ. Λίντνερ.

 

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, δήλωσε στην εφημερίδα BILD ότι θεωρεί ανησυχητικό το πώς χρησιμοποιεί ο Έλον Μασκ το «Χ», ενώ ο ίδιος είναι περίπου μέλος της κυβέρνησης Τραμπ. «Πρέπει να παρακολουθήσουμε με προσοχή την ανάμιξη του κ. Μασκ στον προεκλογικό αγώνα μας», πρόσθεσε ο κ. Λάουτερμπαχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες