Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σόου ακροδεξιού ευρωβουλευτή! Έβγαλε το παπούτσι του και “πάτησε” τις σημειώσεις του Μοσκοβισί!

Σόου ακροδεξιού ευρωβουλευτή! Έβγαλε το παπούτσι του και “πάτησε” τις σημειώσεις του Μοσκοβισί!

– Ο “πόλεμος” ανάμεσα σε Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό μόλις ξεκίνησε!
– Δείτε τη στιγμή που ο ακροδεξιός βουλευτής βγάζει το… παπούτσι και “πατάει” τις σημειώσεις!
– Τα χώνει και ο Σαλβίνι: Επιτίθεστε σε έναν ολόκληρο λαό!

Ένας ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς Λέγκας, ενός εκ των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, έβγαλε το παπούτσι του και “συνέθλιψε” με αυτό τις σημειώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο αναφορικά με την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού.

Ο Άντζελο Τσιόκα ανέβηκε στο βήμα μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί και πήρε τις σημειώσεις του από το τραπέζι. Κατόπιν σήκωσε ένα παπούτσι, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνο τον Γάλλο επίτροπο.

«Στο Στρασβούργο, περπάτησα (με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία!!!) στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας!!! Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό» ήταν το tweet που έστειλε αργότερα ο ευρωβουλευτής.

«Πίστευα ότι επρόκειτο για έναν υπάλληλο του Κοινοβουλίου, που πήρε τις σημειώσεις μου. Όχι, ήταν ένας βουλευτής! Αυτοί που συνθλίβουν κείμενα και αποφάσεις με το χτύπημα ενός παπουτσιού δεν σέβονται ούτε τους κανόνες ούτε τους θεσμούς ούτε τη Δημοκρατία. Δεν σέβονται καν το λειτούργημά τους» ήταν η αντίδραση του Μοσκοβισί στο Twitter.

Τα χώνει και ο Σαλβίνι : Δεν επιτίθενται σε μια κυβέρνηση, αλλά σε ένα λαό!

Φουλ επίθεση και από τον Σαλβίνι ο οποίος μίλησε από το Βουκουρέστι στην απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόνισε πως “δεν επιτίθενται σε μια κυβέρνηση, αλλά σε έναν λαό. Είναι πράγματα που εκνευρίζουν ακόμη περισσότερο τους Ιταλούς. Και ύστερα, κάποιοι παραπονιούνται ότι η ΕΕ είναι στο κατώτατο επίπεδο δημοτικότητας στην ιστορία της».

Κόντε: Δεν αλλάζουμε προϋπολογισμό, αλλά είμαστε ανοικτοί σε διάλογο

Η Ιταλική κυβέρνηση θα διατηρήσει ως έχει τον προϋπολογισμό, αλλά θα προχωρήσει σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε κατά την άφιξή του στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη τόνισε πως “θα αντιπαρατεθούμε με στοιχεία, με τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, με την αξία των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει και θα παρουσιαστούμε σε τρεις εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνεχίσουμε αυτόν τον εποικοδομητικό, ειλικρινή και ψύχραιμο διάλογο”.

Ο κ. Κόντε ανέφερε πως “δεν πρόκειται για αυτοσχεδιασμό, είναι ένας προϋπολογισμός που τον μελετήσαμε επί μακρόν και κατά συνέπεια το να πούμε σήμερα ή αύριο το πρωί ότι τον αναθεωρούμε δεν θα είχε νόημα. Ο προϋπολογισμός αυτός εκφράζει την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής μας” επέμεινε και κατέληξε ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται μια άλλη κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, οπότε θα αντιπαραβάλλουμε τις ιδέες μας, θα τις εξετάσουμε και θα δούμε αν θα καταφέρουμε να πείσουμε την Κομισιόν για την αξία των επιλογών μας”.

Ρομπέρτο Φίκο: Θα εξηγήσουμε τα συμφέροντά μας στην Ευρώπη

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Πέντε Αστέρων Ρομπέρτο Φίκο τόνισε ότι «θα υπάρξει διαρκής διάλογος της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν, σε μια δυναμική που θα βασίζεται στην προσπάθεια να παρουσιάσει και να εξηγήσει, η Ιταλία, τα συμφέροντά της στην Ευρώπη».

Σε άλλη γραμμή πλεύσης ο Ματταρέλλα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, τέλος, μιλώντας στους δημάρχους της χώρας, υπογράμμισε με νόημα ότι «κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την ανάγκη της δημοσιονομικής ισορροπίας», διότι «το μη βιώσιμο χρέος κινδυνεύει να βαρύνει τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις