Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σουηδία: «Η πληροφόρηση της Τουρκίας θα επηρεάσει τις εκδόσεις τρομοκρατών – Ήδη εφαρμόζαμε το διεθνές δίκαιο»

Σουηδία: «Η πληροφόρηση της Τουρκίας θα επηρεάσει τις εκδόσεις τρομοκρατών – Ήδη εφαρμόζαμε το διεθνές δίκαιο»
Φωτογραφία Reuters

«Οποιαδήποτε αύξηση στις εκδόσεις [σ.σ. μελών τρομοκρατικών οργανώσεων] θα εξαρτηθεί από την πληροφόρηση που θα λάβουμε από την Τουρκία», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Αντερσον.

«Σε όλες τις εκδόσεις εφαρμόζουμε το σουηδικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο και, φυσικά, εφαρμόζουμε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση σχετικά με τις εκδόσεις», τόνισε στο Reuters η πρωθυπουργός της Σουηδίας, μετά τη συμφωνία με την Τουρκία για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία και η Φινλανδία έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία με την άρση του βέτο της Τουρκίας χθες, αφού οι δύο χώρες συμφώνησαν στην λήψη σειράς μέτρων ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, Σουηδία και Φινλανδία συμφώνησαν να μην υποστηρίζουν ένοπλες κουρδικές οργανώσεις στην βορειοανατολική Συρία, τις οποίες η Τουρκία συνδέει με το PKK, το οποίο βρίσκεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αυτό που υπάρχει στην ανακοίνωση είναι κάτι που η Σουηδία κάνει πάντα», δήλωσε η Σουηδή πρωθυπουργός στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

«Πρόκειται για το ότι δεν θα τους υποστηρίξουμε κατά τρόπον που θα συνιστά απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας – όπως με την παροχή όπλων και οικονομικής στήριξης – και αυτό δεν είναι κάτι που η Σουηδία κάνει σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις