Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Στο σφυρί” κεραμικά του Πικάσο

“Στο σφυρί” κεραμικά του Πικάσο

Οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε την πώληση μιας ιδιωτικής συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιήθει στις 19 Μαρτίου από τον Οίκο Δημοπρασιών Σόθμπις του Λονδίνου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του, αυτά τα γεμάτα χαρακτήρα πιάτα, μπολ και βάζα που μεταμορφώθηκαν από τον Πικάσο σε κουκουβάγιες, κατσίκες, άντρες, γυναίκες, ταύρους και ψάρια και φτιάχτηκαν στο φημισμένο εργαστήριο κεραμικής Μαντούρα αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση του πειραματισμού του καλλιτέχνη με το συγκεκριμένο είδος τέχνης. Καθένα από τα κομμάτια κοστολογείται από 2.000 έως 30.000 λίρες.

Η δημοπρασία του Οίκου Σόθμπις συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη έκθεση κεραμικών «Picasso ceramics: Jacqueline’s gift to Barcelona” που πραγματοποιείται στο Μουσείο Πικασό στην Βαρκελόνη, τα εκθέματα της οποίας δωρίστηκαν στο μουσείο από τη σύζυγο του Πικάσο, Ζακλίν.

Παράλληλα με τα κεραμικά του Πικάσο η δημοπρασία αυτή, από συλλογή ενός ιδιοκτήτη, θα συμπεριλαμβάνει μια επιλογή από γνωστά έργα των Πικάσο, Μιρό, Γουόρχολ, ενώ θα συμπίπτει με τη δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s “Old Master, Modern and Contemporary Prints”, που γίνεται κάθε δυο χρόνια, και η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε