Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στο σφυρί θρυλικά φορέματα της Μέριλιν Μονρόε

Στο σφυρί θρυλικά φορέματα της Μέριλιν Μονρόε

Η Μέριλιν Μονρόε θα γοητεύει πάντα. Στα τέλη Οκτωβρίου, δημοπρατούνται φορέματά της και άλλα αντικείμενα και ο οίκος δημοπρασιών «Profiles in History» ανακοίνωσε ότι, από τις 18 Αυγούστου, όλα θα εκτίθενται στο Μπέβερλι Χιλς.

Ανάμεσα σε αυτά, μια φωτογραφία που έδωσε η Μέριλιν Μονρόε στον Μπεν Λάιον της 20th Century Fox. «Αγαπητέ Μπεν, με βρήκες, μου έδωσες όνομα και πίστεψες σε μένα όταν κανείς άλλος δεν το έκανε. Τις ευχαριστίες μου και την αγάπη μου, για πάντα. Μέριλιν» έχει γράψει η Μέριλιν Μονρόε στο πίσω μέρος της φωτογραφίας (η Μέριλιν γεννήθηκε Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, αλλά ερχόμενη στο Χόλιγουντ άλλαξε τ’ όνομά της σε Μονρόε, το πατρικό της μητέρας της. Ο Λάιον της έδωσε το μικρό όνομα «Μέριλιν»).

Το συγκινητικό αυτόγραφο της Μέριλιν Μονρόε

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 1955 «Εφτά Χρόνια Φαγούρα», όπου η Μέριλιν Μονρόε πάνω σε μια σχάρα εξαερισμού του μετρό συγκρατεί το λευκό φόρεμά της την ώρα που το σηκώνει ο αέρας διερχόμενου συρμού. Είναι η φωτογραφία με την οποία πάντοτε θα θυμόμαστε τη Μέριλιν Μονρόε.

Θα δημοπρατηθεί επιπλέον και ένα αντίγραφο του φορέματος, το οποίο έκανε για ανάγκες τουρνέ ο αρχικός ντιζάινερ του, Μπιλ Τραβίλα. Και το σενάριο της ταινίας, με τις ιδιόχειρες σημειώσεις της ίδιας της Μέριλιν. Αλλά και προσωπικές φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια της Μέριλιν, καθώς και φορέματα που φορούσε σε ταινίες όπως «Οι Άντρες Προτιμούν Ξανθιές» και «Πώς Να Παντρευτείτε Έναν Εκατομμυριούχο».

Στην έκθεση στο Paley Center for Media θα εκτεθούν επίσης και μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες της Μέριλιν που τράβηξε ο φίλος της, φωτογράφος μόδας Μίλτον Γκριν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις