Κόσμος

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το ρωσοτουρκικό σχέδιο για την εκεχειρία στη Συρία

Η Ρωσία υπέβαλε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στηρίζει το ρωσοτουρκικό σχέδιο εκεχειρίας στη Συρία και τις μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε το σχέδιο απόφασης προκειμένου να εγκριθεί το ρωσοτουρκικό σχέδιο που προβλέπει τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία και την έναρξη διαπραγματεύσεων “στα τέλη Ιανουαρίου”.

Η ρωσική πρόταση θα εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν ήδη ξεκινήσει. “Ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί ομόφωνα αύριο (Σάββατο) το πρωί”, πρόσθεσε ο Τσούρκιν.

Η εκεχειρία στη Συρία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και φαίνεται ότι προς το παρόν κρατάει.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι οι σχεδιαζόμενες συνομιλίες στην Αστάνα δεν ανταγωνίζονται εκείνες που είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου στη Γενεύη. Τόνισε μάλιστα ότι αν οι πρώτες είναι επιτυχείς, μπορούν κάλλιστα να συνεχιστούν στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό