Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία – Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν όπλο

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία – Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν όπλο

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί το χειμώνα σαν πολεμικό όπλο. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών. 

«Παραδώσαμε γεννήτριες και ανταλλακτικά και οι σύμμαχοι βοηθούν να ανοικοδομηθούν κατεστραμμένες υποδομές», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να αυξηθεί η δυτική βοήθεια για την ανοικοδόμηση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον των βασικών υπηρεσιών -της θέρμανσης, του φωτός, του νερού, του αερίου- έχουν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάσανα στους ουκρανούς αμάχους σε μια προσπάθεια να σπάσει η δέσμευσή τους, η ενότητά τους στη μάχη εναντίον της ρωσικής εισβολής», δήλωσε ακόμη ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις