Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σχεδίαζαν απαγωγή και δολοφονία του Μπάιντεν – Συλλήψεις και συναγερμός σε FBI και Μυστικές Υπηρεσίες

απόπειρα απαγωγής Τζο Μπάιντεν

Λίγες ώρες πριν γίνει το δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, το FBI και οι Μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν δυο σχέδια δολοφονίας του Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις. Στην δεύτερη περίπτωση ο δράστης ήθελε να το κάνει σε ζωντανή σύνδεση!

Ένας άνδρας από την Βόρεια Καρολίνα και ένας άλλος σε άλλο σημείο των ΗΠΑ σχεδίαζαν ο μεν την δολοφονία και ο δε την απαγωγή και εκτέλεση του υποψήφιου προέδρου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και της υποψήφιας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις σε ζωντανή μετάδοση.

Όπως μεταδίδουν Βρετανικά και Αμερικανικά ΜΜΕ ο Μπάιντεν ήταν στόχος δυο ξεχωριστών σχεδίων εναντίον του τα οποία αποκαλύφθηκαν μέσα στην εβδομάδα.

Στην πρώτη περίπτωση το FBI συνέλαβε έναν άνδρα στην Βόρεια Καρολίνα, τον Alexander Hillel Treisman στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά τα οποία είχε κρυμμένα σε ένα βαν και αφού είχε κάνει μια ανάρτηση στα social media θέτοντας το ερώτημα αν πρέπει να σκοτώσει τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Treisman είχε ήδη συλληφθεί τον περασμένο Μάιο για άλλο αδίκημα και περίμενε να δικαστεί. Το FBI ωστόσο ζήτησε να κρατηθεί αφού εντόπισαν την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Σύμφωνα πάντα με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες, ο Treisman είχε σχεδιάσει να επισκεφθεί ένα εστιατόριο πολύ κοντά στο σπίτι του Μπάιντεν και μάλιστα στην κατοχή του βρέθηκε μια λίστα η οποία κατέληγε με την λέξη «εκτέλεση».

Στην έρευνα που έκαναν στο βαν του Treisman το βρήκαν γεμάτο με όπλα και εκρηκτικά ανάμεσά τους και ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και ένα πιστόλι Taurus 380.

Επίσης βρέθηκαν 500.000 δολάρια σε μετρητα, βιβλία επιβίωσης και οδηγίες για την κατασκευή βομβών αλλά και σβάστικες και φωτογραφίες από αεροπλάνα που πέφτουν πάνω σε κτίρια.

Σοδομισμός, βασανιστήρια και εκτέλεση σε εθνικό δίκτυο

Και αυτός δεν ήταν ο μοναδικός που σχεδίαζε κάτι τέτοιο. Άλλος ένας άνδρας συνελήφθη από τις Μυστικές Υπηρεσίες την περασμένη Τετάρτη όταν άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα πάνω σε μια ταμπέλα της καμπάνιας του Μπάιντεν και της Χάρις το οποίο ήταν γεμάτο απειλές εναντίον των υποψηφίων των Δημοκρατικών.

Ο James Dale Reed καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας να πλησιάζει ένα σπίτι στην πόλη του και να αφήνει το σημείωμα το οποίο έγραφε: «ΠΡΟΣΟΧΗ!» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και απειλούσε τους ενοίκους του σπιτιού να μην ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς γιατί θα το πληρώσουν.

«Ξέρουμε τις διευθύνσεις σας. Είμαστε αυτοί με τα τρομακτικά όπλα.Είμαστε αυτοί στους εφιάλτες των παιδιών σας», συνέχιζε το απειλητικό μήνυμα.

Στο σημείωμα όμως υπήρχαν και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του σοδομισμού της Καμάλα Χάρις και του άγριου ξυλοδαρμού του «παππού Μπάιντεν» και στην συνέχεια της εκτέλεσης τους σε ζωντανή σύνδεση σε εθνικό δίκτυο.

Ο Reed αρνήθηκε ότι άφησε ο ίδιο το σημείωμα όταν ανακρίθηκε από τις αρχές στις 13 Οκτωβρίου. Όμως λίγες μέρες αργότερα το παραδέχθηκε και τώρα είναι αντιμέτωπος με 5 χρόνια φυλακή.

Ήταν στο στόχαστρο των Μυστικών Υπηρεσιών αφού είχε απειλήσει και το 2014 άτομο που ήταν υπό την προστασία τους…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις