Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Συναγερμός στην Άγκυρα! Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Συναγερμός στην Άγκυρα! Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

– Συναγερμός τα ξημερώματα της Δευτέρας (20.08.2018) έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα
– Άγνωστος άνοιξε πυρ και εξαφανίστηκε
– Τουλάχιστον τέσσερις οι πυροβολισμοί από τον δράστη που επέβαινε σε λευκό αυτοκίνητο
– Δεν υπάρχουν θύματα

Με τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εξαιτίας της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, το πρωί της Δευτέρας (20.08.2018) ήρθε ένα περιστατικό να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Στις 05:00 τα ξημερώματα, άγνωστος που επέβαινε σε ένα λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ προς το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές αλλά δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο ζημιές σε τζάμια του κτιρίου.

Οι πρώτες εικόνες από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Έτσι έγινε η επίθεση

Ήταν 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν σήμανε ο συναγερμός στην Άγκυρα εξαιτίας της επίθεσης κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται η αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με το CNN Turk, άγνωστος που επέβαινε σε ένα λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβόλησε κατά του φρουρού ασφαλείας. Έριξε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς μπροστά από την πύλη 6 της αμερικανικής πρεσβείας.

Ο δράστης κατάφερε να γκαζώσει και να εξαφανιστεί από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορέσει να συγκρατήσει έστω τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου.

Από τις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από το σημείο φαίνεται το σημάδι από πυροβολισμό σε παράθυρο της πρεσβείας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επίθεση.

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Οι έρευνες των τουρκικών αρχών, όμως, παραμένουν στο σκοτάδι.

Με πληροφορίες από rt.com και sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις