Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνελήφθη ένας άνδρας για την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λιόν!

Συνελήφθη ένας άνδρας για την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λιόν!
ΦΩΤΟ REUTERS

Η επίθεση έγινε νωρίς το απόγευμα και από εκείνη την ώρα, αστυνομία και στρατός έψαχναν τον άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ελληνορθόδοξο ιερέα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη ένας άνδρας ως δράστης της επίθεσης στη Λιόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν άνδρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά, ο οποίος συνελήφθη σε μαγαζί με Κεμπάπ.

Η επίθεση έγινε το απόγευμα, στον ελληνορθόδοξο ιερέα την ώρα που έκλεινε το ναό, στη Λιόν. Ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα 2 φορές στο στήθος και εξαφανίστηκε.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την ώρα της επίθεσης “δεν υπήρχε λειτουργία” και “ο ιερέας δεν φορούσε ράσο”. Ο 52χρονος ιερέας δέχτηκε πυροβολισμό “στο ήπαρ και εξ επαφής” και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Click4More: Συναγερμός στη Λιόν! Άγνωστος πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα που χαροπαλεύει

Το ότι δεν προσανατολίζονται οι αρχές στην τρομοκρατική ενέργεια, είχε πει νωρίτερα μιλώντας στο newsit.gr και η Τίνα Παναγοπούλου, επικεφαλής του γραφείου τύπου στην ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. “Έχουμε αυτό τον πυροβολισμό με δύο σφαίρες όταν έκλεινε την εκκλησία. Είναι σε σοβαρή κατάσταση. Περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας για να μας πουν περισσότερα” είχε προσθέσει.

“Θα αναλάμβανε νέα θέση”

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Le Figaro” o Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο ιερεας που έπεσε θύμα της επίθεσης, θα έφευγε το επόμενο διάστημα από την εκκλησία στη Λιόν και θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει νέα θέση.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε

Ο 52χρονος ιερέας που είναι πατέρας τριών παιδιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν, αυτή την ώρα χειρουργείται… Ο Δήμαρχος, Gregory Doucet, πήγε πριν από λίγο στο σημείο της επίθεσης.

ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.

Στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν συγκάλεσε την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο.

 

Ευχές να θεραπευτεί ο ελληνορθόδοξος ιερέας ανέβηκαν στο Facebook, στη σελίδα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

“Ευχόμαστε ο Θεός με τις πρεσβείες των Αγίων Θαυματουργών Αναργύρων να θεραπεύσει τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, ιερέα της Ελληνορθοδόξου Ενορίας της Λυών στη Γαλλία, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τρομοκρατική επίθεση που υπέστη έξω από τον Ναό που διακονεί.”Πηγὴν ἰαμάτων ἔχοντες, Ἅγιοι Ἀνάργυροι, τὰς ἰάσεις παρέχετε πᾶσι τοῖς δεομένοις”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις