Site icon NewsIT

Συνομιλητές της Ευρώπης οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης – Στη Βεγγάζη ο γερμανός υπεξ

13.06.2011 | 18:07
Συνομιλητές της Ευρώπης οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης – Στη Βεγγάζη ο γερμανός υπεξ

Στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, στην ανατολική Λιβύη, έφτασε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και αναγνώρισε το Εθνικό Συμβούλιο ως νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Μετά την άφιξή του γύρω στις 13:30 ώρα Ελλάδος, ο Βεστερβέλε πήγε στην έδρα του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, όπου συναντήθηκε με τον Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, τον πρόεδρο του οργάνου αυτού των εξεγερμένων της Λιβύης.

Η Γερμανία αναγνωρίζει το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των λίβυων αντικαθεστωτικών, ως τον “μόνο νόμιμο εκπρόσωπο” του λιβυκού λαού, δήλωσε ο Γκίντο Βεστερβέλε. «Έχουμε τον ίδιο στόχο: μια Λιβύη χωρίς Καντάφι. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του λιβυκού λαού», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βεγγάζη, έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Άλι ελ Εσάουϊ.

Φυσικά, μόλις οι παραπάνω λέξεις βγήκαν από το στόμα του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Νωρίτερα, αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών είχε προαναγγείλει οτι η Γερμανία αναγνώρισε το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο που εδρεύει στη Βεγγάζη ως το νόμιμο εκπρόσωπο των Λίβυων.

Ο Βεστερβέλε “είπε ότι ήρθε εδώ για να υποστηρίξει τη λιβυκή επανάσταση, να υποστηρίξει το Εθνικό Συμβούλιο. Πιστεύουν ότι αυτό είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του λιβυκού λαού”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Άμπντελ Χάφεζ Γόγκα στο Ρόιτερς έπειτα από συνάντηση που είχε με τη γερμανική αντιπροσωπεία.

Χθες, τέσσερις αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί το νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια. Έχουμε τέσσερις νεκρούς και περίπου τριάντα τραυματίες. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν πολλές απώλειες», δήλωσε σήμερα από τη Βεγγάζη ένας από τους διοικητές των αντικαθεστωτικών, ο Μούσα Ελ Μογκράμπι.

Οι εξεγερμένοι προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να ανακαταλάβουν τη Μπρέγκα, πόλη στρατηγικής σημασίας, στην οποία υπάρχει σημαντικό διυλιστήριο πετρελαίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version