Κόσμος

Συνταξιούχοι “αγανακτισμένοι” εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας

 Δεκάδες συνταξιούχοι, μέλη μιας οργάνωσης που εντάσσεται στο κίνημα των "αγανακτισμένων", διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη και εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας ζητώντας την "ευρωπαϊκή διάσωση των πολιτών".

   Οι αποκαλούμενοι “γιαγιοφλαούτας”–από τη λέξη “γιαγιό” που σημαίνει παππούς στα καταλανικά– φορούσαν τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα του κινήματός τους με τα σλόγκαν “Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κατά της διαφθοράς και της κερδοσκοπίας”. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Η Ισπανία δεν πωλείται”, “Μέρκελ, τα δώρα σου είναι δηλητηριώδη”, “Είμαστε όλοι Έλληνες” και “Εμένα, ποιος θα με σώσει;”.

   Οι διαδηλωτές έμειναν για περίπου μία ώρα στο χώρο του προξενείου, μέχρι που έγιναν δεκτοί από τον υποπρόξενο, στον οποίο παρέδωσαν ένα μανιφέστο υπέρ της “ευρωπαϊκής διάσωσης των πολιτών”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

   Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατεία της Καταλονίας, στο κέντρο της πόλης.

   Οι “γιαγιοφλαούτας” ιδρύθηκαν στην Βαρκελώνη και εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις της Ισπανίας ως παρακλάδι του κινήματος των αγανακτισμένων, τον Μάιο του 2011. Τις τελευταίες εβδομάδες οργανώνουν πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση και τη διάσωση των τραπεζών, ιδίως της Bankia, που θα χρειαστεί βοήθεια ύψους 23,5 δισ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά βοήθεια από τη φυλακισμένη σύντροφο του Επστάιν – Αναμένεται να δώσει κατάθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του επιδιώκουν να διαχειριστούν την οργή ενός μέρος της βάσης τους, που τον κατηγορεί εδώ και δύο εβδομάδες για έλλειψη διαφάνειας στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν
Φωτογραφία Αρχείου
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου
Το μήκος μιας ημέρας είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο πλανήτης για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του -24 ώρες ή 86.400 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου
Βρετανία: 65χρονος καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ ξένης μυστικής υπηρεσίας – Τον «παγίδευσαν» Βρετανοί πράκτορες
Ο Χάουαρν Φίλιπς νόμιζε ότι έδωσε προσωπικά στοιχεία του πρώην Υπουργού Άμυνας Γκραντ Σαπς σε Ρώσους πράκτορες οι οποίοι όμως ήταν στην πραγματικότητα Βρετανοί αξιωματικοί
Βρετανική αστυνομία