Κόσμος

Συρία: Αναχωρεί από τη Δαμασκό ο πρεσβευτής Νικόλαος Πρωτονοτάριος και δύο υπάλληλοι

«Έχουμε τώρα απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ δεν έχουν σταματήσει οι πυροβολισμοί» τονίζει ο Έλληνας πρεσβευτής στη Δαμασκό

«Η Δαμασκός καταλήφθηκε από τους αντάρτες, έγινε στις 4 με 5 η ώρα το πρωί. Από τότε δεν έχουν σταματήσει οι πυροβολισμοί», τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews για την κατάσταση στη Συρία ο Έλληνας πρεσβευτής, Νικόλαος Πρωτονοτάριος.

Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Δαμασκό θα αποχωρήσει την Δευτέρα (09/12/2024) από την πρωτεύουσα της Συρίας, μαζί με δυο υπαλλήλους στην πρεσβεία.

Όπως τόνισε «έχουμε τώρα απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά υπάρχουν πυροβολισμοί. Οι ελληνικές οικογένειες εδώ αριθμώνται στις περίπου 50 – 60. Έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο και με μέλη των Ελλήνων της ελληνικής ομογένειας. Μέχρι στιγμής η σύσταση η δική μου, της πρεσβείας δηλαδή, ήταν να μείνουν στα σπίτια τους. Η κατάληψη της Δαμασκού από τους αντάρτες έγινε στις 4 με 5 η ώρα το πρωί. Από τότε δεν έχουν σταματήσει οι πυροβολισμοί.

Δυστυχώς οι αντάρτες όμως δεν ήταν συντεταγμένοι, δεν είναι οργανωμένοι σε μια ομάδα και ξεκίνησαν ένα πλιάτσικο σε όλη τη Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένου και πρεσβειών, με αποτέλεσμα οι περισσότερες στις πρεσβείες να θέλουν να φύγουν.

Οι περισσότεροι ενδεχομένως να φύγουν και αύριο, μεταξύ των οποίων και αυτοί της ελληνικής, διότι η κατάσταση ασφαλείας εδώ δεν επιτρέπει να προβλέψουμε ότι θα παραμείνουμε με κάποια ασφάλεια (…) Είμαστε τρεις Έλληνες υπάλληλοι της πρεσβείας και θα φύγουμε αύριο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ