Κόσμος

Συρία: Η συγκλονιστική στιγμή που ένα μικρό παιδί βγαίνει από το «ανθρώπινο σφαγείο» του Άσαντ

Στη στρατιωτική, διαβόητη φυλακή Saydnaya η συριακή κυβέρνηση κρατούσε χιλιάδες ανθρώπους

Βίντεο, κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που ένα μικρό παιδί φαίνεται να βγαίνει από κελί φυλακής στη Συρία, του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το μικρό αγόρι στέκεται δίπλα στις ξεκλείδωτες πόρτες των κελιών της φυλακής- γνωστής και ως «ανθρώπινο σφαγείο»– και μοιάζει μπερδεμένο καθώς οι αντάρτες φωνάζουν «Allahu Akbar» – «Ο Θεός είναι ο μεγάλος» – καθώς απελευθερώνουν εκατοντάδες κρατούμενους από τη διαβόητη φυλακή του Άσαντ, στα περίχωρα της Δαμασκού στη Συρία.

Σύμφωνα με το AlJazeera, από το 2011 πάνω από 5.000 με 13.000 κρατούμενοι έχουν απαγχονιστεί.

Οι αντάρτες, όπως φαίνεται στα πλάνα, κόβουν μανιωδώς τα λουκέτα στις πόρτες των κελιών της φυλακής Saydnaya για να απελευθερώσουν εκατοντάδες γυναίκες και τα παιδιά τους, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του αλ Άσαντ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ, οι γυναίκες πανηγυρίζουν καθώς απελευθερώνονταν εκεί όπου κάποιες ήταν φυλακισμένες για δεκαετίες.

Επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που περίμεναν έξω από τη φυλακή πριν μεταφερθούν στα σπίτια τους. 

«Γιορτάζουμε μαζί με τον συριακό λαό την είδηση της απελευθέρωσης των κρατουμένων μας και της απελευθέρωσης των αλυσίδων τους και ανακοινώνουμε το τέλος της εποχής της αδικίας στη φυλακή Saydnaya» ανέφεραν οι αντάρτες. 

Έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε ότι οι συριακές αρχές διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με χιλιάδες κρατούμενους στη φυλακή, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, να δολοφονούνται, να βασανίζονται και να εξοντώνονται.

Όπως διαπιστώθηκε, οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν στις φρικτές εγκαταστάσεις την τελευταία δεκαετία υπό το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, ήταν μέρος μιας ανελέητης επίθεσης κατά των αμάχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιθανό φαινόμενο «ντόμινο» στην Καμτσάτκα μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Καμτσάτκα ενδέχεται να μην είναι μεμονωμένο γεγονός, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Σκορδίλη
Νηπιαγωγείο που υπέστη ζημιές από το σεισμό στη Ρωσία 2
Το Ιράν απορρίπτει κατηγορίες των ΗΠΑ για σχέδια απαγωγών και δολοφονιών στο εξωτερικό
Η Τεχεράνη κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι αποσπούν την προσοχή από τη σύγκρουση στη Γάζα – 14 δυτικές χώρες καταδικάζουν συντονισμένη εκστρατεία των ιρανικών υπηρεσιών
Φωτογραφία αρχείου