Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή στην Καμισλί!

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή στην Καμισλί!

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής (11.10.2019) με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κουρδική πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

Κατά την επίθεση του ISIS, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους άμαχοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν Κούρδοι μαχητές και ότι τζιχαντιστές μαχητές “πυροδότησαν παγιδευμένο σταθμευμένο αυτοκίνητο” κοντά σε κουρδική στρατιωτική θέση στο Καμισλί.

Όπως αναφέρει η τοπική διοίκηση οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αυξήσει τη δράση τους μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία αυτή την εβδομάδα, χωρίς να κατηγορούν ευθέως την τζιχαντιστική οργάνωση για την επίθεση.

Νεκροί άμαχοι και στη Νουσαϊμπίν της Τουρκίας

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 10 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, επίσης την Παρασκευή (11.10.2019) από οβίδες που ερρίφθησαν από τη Συρία, από τους Κούρδους πολιτοφύλακες, εναντίον παραμεθόριων πόλεων της Τουρκίας.

Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση, που έπληξε την πόλη Νουσαϊμπίν, στην επαρχία Μαρντίν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων Anadolu και DHA.

Νωρίτερα, άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν οβίδες έπληξαν ένα σπίτι στην περιοχή Σουρούτς.

Με αυτούς τους νεκρούς, ανέρχεται σε 17 ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία, μετά την έναρξη την Τετάρτη (9.10.2019), της στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων εναντίον διαφόρων πόλεων στα σύνορα της Τουρκίας έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Επιπλέον, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τα πυρά των YPG, από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης.

Συρία: 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά την τουρκική εισβολή

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία και όλο και περισσότεροι διαμένουν σε καταφύγια και σχολεία μετά από την τουρκική εισβολή στη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι ήδη αισθητός. Υπολογίζουμε ότι 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Συρία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ και συνεχίζει λέγοντας πως “οι περισσότεροι έχουν καταφύγει σε άλλες κοινότητες, όμως ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων σπεύδει σε καταφύγια στις πόλεις Αλ Χασάκα και Ταλ Ταμέρ και πολλοί αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία».

Το αιματοκύλισμα στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται με την Τουρκία να σφυροκοπεί κουρδικές θέσεις, με το υπουργείο της γείτονας χώρας να λέει πως έχουν “εκκαθαριστεί” 11 κουρδικά χωριά. Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει πως οι κουρδικές δυνάμεις έχουν πλήξει με βλήματα όλμων τουρκική βάση κοντά στον Αζές, χωρίς πάντως αυτό να επιβεβαιώνεται από την κουρδική πλευρά. Επίσης δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών καθώς υπάρχουν κατηγορίες εκατέρωθεν για επιθέσεις σε αμάχους.

Και δεύτερος Τούρκος αξιωματικός νεκρός στη βόρεια Συρία

Ο δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στη συνεχιζόμενη επίθεση της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουζί Ακάρ.

“Ο αδελφός μας Haji Bebek πέθανε στις 11 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης σε συγκρούσεις με τρομοκράτες του PKK-YPG, του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν – Μονάδες Προστασίας του Λαού“, δήλωσε ο Ακάρ σε δήλωσή του.

Click4more: Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων

Συνολικά τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στη Συρία από την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού.Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του χθες και άλλος ένας σήμερα στις εχθροπραξίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας.

photo Reuters

Επιπλέον, δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από οβίδες που έριξαν οι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Αζάζ, μια πόλη στη βορειοδυτική Συρία, η οποία δεν βρίσκεται στη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η τουρκική επιχείρηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Τετάρτη, που ξεκίνησε η τουρκική επιδρομή, 41 Κούρδοι μαχητές και 17 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις.

photo Reuters

342 οι νεκροί “τρομοκράτες” λέει η Τουρκία

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας οι “νεκροί τρομοκράτες του PKK-YPG” ανέρχονται στους 342. Μάλιστα όπως δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στόχος είναι να “βάλουμε ένα τέλος στην ύπαρξη των τρομοκρατών από Ισλαμικό Κράτος, PKK/PYD-YPG, για να εγκαταστήσουμε την Ειρήνη και να διασφαλίσουμε πως τα αδέρφια μας από τη Συρία θα επιστρέψουν σπίτια τους”.

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή (11.10.2019) στην πόλη Ταλ Αμπιάντ και στα περίχωρά της, στη βόρεια Συρία, η οποία εδώ και τρία 24ωρα αποτελεί στόχο τουρκικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουρκική επιδρομή, κατά την οποία επλήγη το αυτοκίνητό τους, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις μάχες και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές. Εν τω μεταξύ, καταυλισμός με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους στη βόρεια Συρία εκκενώνεται και γίνονται συνομιλίες για τη μετακίνηση κι άλλου καταυλισμού στον οποίο διαμένουν 13.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μετά τον βομβαρδισμό και των δύο, ανακοίνωσαν την Παρασκευή (11.10.2019) οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στην περιοχή.

Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ίσα, επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας, δεν γλίτωσαν από τους κινδύνους της τουρκικής επίθεσης που άρχισε αυτήν την εβδομάδα.

Click4more: «Η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται καμιά άλλη γλώσσα πέραν της στρατιωτικής»

Ο καταυλισμός της Μαμπρούκα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, θα εκκενωθεί και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα μετακινηθούν στον καταυλισμό της Αλ Αρίσα, που βρίσκεται νότια της πόλης Χασακέ, διευκρινίζουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους, στην οποία σημειώνουν ότι στον δεύτερο καταυλισμό στην Αΐν Ίσα βρίσκονται 785 συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Τώρα διεξάγονται συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση ή μια εναλλακτική τοποθεσία για την μετακίνηση του καταυλισμού», καταλήγουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις