Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό – Δεκάδες νεκροί από πυροβολισμούς

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό – Δεκάδες νεκροί από πυροβολισμούς
Reuters

Λουτρό αίματος σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη, αφού 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε επαρχία στα βορειοανατολικά σήμερα (06.10.2022).

Το μακελειό συνέβη στις 12.30 ώρα Ταϊλάνδης, σε παιδικό σταθμό, την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, όπου στις αίθουσες βρισκόταν περίπου 30 παιδιά, δήλωσε η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, στο Reuters.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας σκότωσε τουλάχιστον 23 παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών και προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς.

Αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε επίσης στο Reuters, ότι ο ένοπλος σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταξύ των νεκρών είναι δύο δάσκαλοι και ένας αστυνομικός.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι ο 34χρονος, Panya Khamrap, πρώην αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να απολύθηκε πέρυσι από το Σώμα για εμπλοκή με ναρκωτικά.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό» περιστατικό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης 

Σύμφωνα με το Reuters, ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα τέσσερις ή πέντε υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένης μιας δασκάλας που ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

Στην αρχή μάλιστα οι άνθρωποι νόμιζαν ότι οι πυροβολισμοί ήταν πυροτεχνήματα.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πανικόβλητους ανθρώπους να κλαίνε και σεντόνια που κάλυπταν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος στο κέντρο της πόλης.

Περιστατικά πυροβολισμών στην Ταϊλάνδη

Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

Τα περιστατικά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις