Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τέξας: Μαθητής περιγράφει πως σώθηκε από τον μακελάρη – «Κρυφτήκαμε κάτω από ένα τραπέζι»

Τέξας: Μαθητής περιγράφει πως σώθηκε από τον μακελάρη – «Κρυφτήκαμε κάτω από ένα τραπέζι»

Κανείς δεν τόλμησε να σταματήσει τον 18χρονο μακελάρη που σκότωσε χωρίς δεύτερη σκέψη 19 παιδιά και δύο ενήλικες μέσα μια τάξη σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε μέσα σε μια τάξη σε δημοτικό σχολείο του Τέξας και άρχισε επί 40 λεπτά να πυροβολεί τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους. Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία ενός παιδιού που σώθηκε από τη μανία του Ράμος, καθώς κατάφερε να κρυφτεί μαζί με κάποιους συμμαθητές του. 

Το παιδί μίλησε στην Daily Mail και ανέφερε πως: «Μπήκε μέσα λίγο καμπουριαστός και είπε “Ώρα να πεθάνετε”… Όταν άκουσα τον πυροβολισμό πίσω από την πόρτα είπα στον φίλο μου να κρυφτούμε κάτω από κάτι για να μη μας βρει… Κρυφτήκαμε και έλεγα στον φίλο μου να μη μιλάει για να μη μας ακούσει (ο Ράμος)».

Το αγόρι κρυβόταν με άλλους τέσσερις μαθητές κάτω από ένα τραπέζι καλυμμένο με τραπεζομάντηλο, ενώ άκουγαν τον 18χρονο να σκοτώνει τα παιδιά και τις δασκάλες τους. 

«Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς είπε: “Φωνάξτε αν χρειάζεστε βοήθεια”. Ένα από τα άτομα στην τάξη μου είπε “βοήθεια” και ο τύπος την άκουσε και την πυροβόλησε», είπε το αγόρι και εξήγησε πως οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να σκοτώσουν τον δράστη.

Για τις δασκάλες του το παιδί είπε ότι ήταν πολύ καλές και μπήκαν μπροστά από τους μαθητές για να τους προστατέψουν.

Παράλληλα, η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφία όπου απεικονίζονται χαρούμενα 11 από τα παιδιά που δολοφονήθηκαν στο δημοτικό σχολείο του Τέξας. 

Δεν τον σταμάτησε κανείς

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος αφού πυροβόλησε τη γιαγιά του, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, πήρε το αυτοκίνητο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, έφθασε έξω από το σχολείο.

Στη διαδρομή έπεσε σε ένα χαντάκι και ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και πυροβόλησε δύο άτομα που τράπηκαν σε φυγή χωρίς να τραυματιστούν.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι έξω από το σχολείο «συνάντησε» έναν υπεύθυνο ασφαλείας, ενώ αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι ο νεαρός έριξε μια τσάντα γεμάτη πυρομαχικά έξω από το σχολείο κατά τη διάρκεια της συνάντησης μαζί του.

Έτρεξε προς το σχολείο και πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Τράβις Κονσιντίν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως άμεσα είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία και έξω από το σχολείο βρέθηκαν σχετικά γρήγορα δυνάμεις της αστυνομίας που αδυνατούσαν να παρέμβουν.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως αυτοί ήταν που παρότρυναν τους αστυνομικούς να επέμβουν. Ο Javier Cazares, του οποίου η κόρη σκοτώθηκε στην επίθεση, είπε ότι έτρεξε προς το σχολείο όταν άκουσε για τους πυροβολισμούς και φτάνοντας αντίκρυσε τους αστυνομικούς συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο.

Μάλιστα, ο ίδιος βλέποντας τους αστυνομικούς να μην κάνουν τίποτα προσπάθησε να πείσει γονείς που βρίσκονταν στο σημείο να μπουν όλοι μαζί στο σχολείο, τονίζοντας ότι οι Αρχές ήταν απροετοίμαστες.

Ο Ράμος κλειδώθηκε μέσα στη τάξη της τετάρτης και άρχισε να σκοτώνει: «Κλειδώθηκε στην τάξη και άρχισε να πυροβολεί παιδιά και δασκάλους που βρίσκονταν μέσα», είπε στο CNN ο υπολοχαγός Christopher Olivarez. 

Όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν στην ίδια τάξη. 

Ο διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας Steve McCraw είπε στους δημοσιογράφους ότι μεσολάβησαν 40 λεπτά έως μία ώρα από τη στιγμή που ο Ράμος άνοιξε πυρ εναντίον του αστυνομικού ασφαλείας του σχολείου μέχρι τη στιγμή που εξουδετερώθηκε.

Ένας αξιωματούχος που γνωρίζει στοιχεία της έρευνας είπε ότι οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να παραβιάσουν την πόρτα της τάξης και έπρεπε να βάλουν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει την αίθουσα με ένα κλειδί.

Σημειώνεται πως από τη δολοφονική επίθεση του Ράμος τραυματίστηκαν επίσης 17 άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις