Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέξας: Σοκάρει η μαρτυρία 9χρονου που σώθηκε από το μακελειό

Τέξας: Σοκάρει η μαρτυρία 9χρονου που σώθηκε από το μακελειό

Ένα 9χρονο αγόρι είναι ανάμεσα στα παιδιά που σώθηκαν από το φονικό αμόκ του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, όταν εκείνος μπήκε στο δημοτικό σχολείο Robb, στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας και σκότωσε 19 μαθητές και δυο δασκάλες. Ένα αγόρι που με τα λόγια του συγκλονίζει για τα όσα έζησε.

Το 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε από την επίθεση στο Τέξας. Δέχτηκε πυροβολισμό από τον δράστη της δεύτερης πιο φονικής επίθεσης σε σχολείο στις ΗΠΑ, μετά από εκείνη στο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ, τον Δεκέμβριο του 2012.

Τα όσα έζησε ο 9χρονος μετέφερε η γιαγιά του. Το αγόρι είχε τραυματιστεί στο πόδι και χρειάστηκε να νοσηλευτεί αλλά για λίγο.

Οι πυροβολισμοί, της είπε, ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα! «Όταν ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο πόδι, μου είπε ότι τρόμαξε πολύ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», σημείωσε η γιαγιά του αγοριού.

Η γυναίκα δεν έκρυψε τη ταραχή της, όταν έμαθε για το μακελειό στο σχολείο του εγγονού της. Ήταν η ίδια που ενημέρωσε κόρη της, τη μητέρα του παιδιού, για ό,τι είχε γίνει.

Θρήνος για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τον μακελάρη στο δημοτικό σχολείο του Τέξας

«Της τηλεφωνούσα και δεν μου απαντούσε. Κι όταν επιτέλους, σήκωσε το τηλέφωνο, τη ρώτησα “Τι συμβαίνει;” , μου είπε ότι τον πυροβόλησαν». Όταν ο εγγονός μου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τότε η κόρη μου ξέσπασε σε λυγμούς», πρόσθεσε η γιαγιά του 9χρονου. 

Ο τραυματισμός του μικρού ήταν ευτυχώς ελαφρύς. «Δεν πέρασε από κανένα κόκαλο. Δεν προκάλεσε καμία ζημιά, ελπίζουμε ότι δεν υπήρχε βλάβη στα νεύρα», κατέληξε. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις