Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ

Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ

Όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα το παλάτι, η Βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως η βασίλισσα βρέθηκε θετική στον Covid-19 και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά αναμένει να συνεχίσει τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Windsor αυτή την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή του, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν: «Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνουν ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στον Covid.

«Η Μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένει να συνεχίσει τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Windsor την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες».

Η βασίλισσα έχει λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Τόσο ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, όσο και η νύφη της Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης προσβλήθηκαν επίσης πρόσφατα από τον COVID-19.

Ο 73χρονος Κάρολος, διάδοχος του θρόνου, αποχώρησε στις αρχές του μήνα από μια εκδήλωση αφού βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό.

Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Βρετανός πρίγκιπας είναι συναντηθεί με τη βασίλισσα.

Η υγεία της βασίλισσας, της μακροβιότερης και γηραιότερης μονάρχη στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί.

Την Τετάρτη η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις