Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θρήνος στη Βόρεια Μακεδονία: 14 οι νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου – video

Θρήνος στη Βόρεια Μακεδονία: 14 οι νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου – video
Φωτογραφία Reuters

Στο πένθος έχει βυθίσει τη Βόρεια Μακεδονία η ανατροπή λεωφορείου λίγο έξω από τα Σκόπια. Άλλος ένας άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα.

Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του κι έγινε το 14ο θύμα του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13.02.2019) και βύθισε στη θλίψη τη Βόρεια Μακεδονία.

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή λεωφορείου να αυξηθεί, αφού τουλάχιστον έξι από τους 30 τραυματίες, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Σκοπίων, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

https://youtu.be/bbTBOnkh4B4

Το τροχαίο με τους 14 νεκρούς σημειώθηκε όταν υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, λεωφορείο με περίπου 50 επιβάτες ανατράπηκε 10 χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια. Το μοιραίο λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας με προορισμό την πόλη Γκόστιβαρ. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται ακόμη από τις αρμόδιες αρχές.

Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας συγκλονίζουν. Το λεωφορείο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στη χώρα τη 14η και 15η Φεβρουαρίου.

https://youtu.be/54ijUGgwP-E

https://youtu.be/D6kBKV2jW3Q

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα. «Δύσκολη νύχτα, γεμάτη τεράστιο πόνο και θλίψη. Δεν έχω λόγια που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα απόψε σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα» τόνισε τη νύχτα της Τετάρτης ο Ζόραν Ζάεφ.

Συλλυπητήρια από την Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τηλεφώνησε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση, στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ για να του εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που περνά η γειτονική χώρα.

Το πρωί της Πέμπτης (14.02.2019), το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο twitter εκφράζει βαθιά λύπη για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτoκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη προς τον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις