Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τι είπε η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ για την εγκυμοσύνη – Δεν υπάρχει για το Παλάτι ο πατέρας της

Τι είπε η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ για την εγκυμοσύνη – Δεν υπάρχει για το Παλάτι ο πατέρας της

Την ώρα που η Μέγκαν και ο Χάρι έκαναν τις βόλτες τους στο Σίδνει, ο πλανήτης μάθαινε τα νέα για την εγκυμοσύνη της Δούκισας του Σάσεξ. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στην ανακοίνωση του Παλατιού ήταν ότι δεν υπήρχε πουθενά ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ αλλά μόνο η αντίδραση της μητέρας της. Και πλέον τα βρετανικά και όχι, ΜΜΕ θα οργιάσουν παρατηρώντας καθημερινά πόσο φούσκωσε η κοιλίτσα της Μάρκλ.

Υπολογίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι περίπου 3 μηνών έγκυος. Η μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ που ζει στο Λος Άντζελες δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη με τα υπέροχα αυτά νέα και πως περιμένει πως και πως το πρώτο της εγγόνι. Λέγεται μάλιστα ότι είναι τόσο ενθουσιασμένη που σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στην Βρετανία για να είναι κοντά στο εγγόνι της.

Αυτό που είναι άγνωστο είναι αν η Μέγκαν είπε η ίδια τα νέα στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ ή αν τα έμαθε από τις ειδήσεις… Πάντως στην ανακοίνωση του Παλατιού δεν γίνεται καμία αναφορά σ’ εκείνον και αυτό που λένε πηγές στο παλάτι είναι ότι η Μέγκαν δεν έχει μιλήσει από τότε την ρεζίλεψε πουλώντας φωτογραφίες στους παπαράτσι πριν τον γάμο της. Το παιδί της Μέγκαν και του Χάρι θα είναι 7ο στην σειρά διαδοχής.

Το ταξίδι στην Αυστραλία

Εκτός από την Αυστραλία, το ζευγάρι θα επισκεφθεί τα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία, χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έφθασαν υπό βροχή, καθώς αρχίζει η άνοιξη στο νότιο ημισφαίριο, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο τελέστηκε ο μεγαλοπρεπής γάμος στο Ουίνδσορ της πριγκίπισσας Ευγενίας –εγγονής της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και πρώτης εξαδέλφης του Χάρι– και του μνηστήρα της Τζακ Μπρούκσμπανκ.

Το ζευγάρι που πραγματοποίησε το πολύωρο ταξίδι από τη Βρετανία με πτήση των αυστραλιανών αερογραμμών Qantas εθεάθη ιδιαίτερα ευδιάθετο στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι επίσημα αρχηγός του αυστραλιανού κράτους. Ωστόσο μια πλειοψηφία των Αυστραλών, αν και μικρή, τάσσεται, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπέρ μιας ρήξης των σχέσεων με το Λονδίνο και της κατάργησης της βασιλευόμενης δημοκρατίας.

Η ισχύς του βρετανικού στέμματος στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα συμβολική. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ δημοφιλής στους Αυστραλούς αλλά στα μάτια ορισμένων, η μοναρχία δεν είναι παρά ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο της βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.

Η επίσημη επίσκεψη του ζεύγους θα αρχίσει αύριο στο Σίδνεϊ, όταν ο 34χρονος Χάρι και η 37χρονη Μέγκαν θα γίνουν δεκτοί από τον γενικό κυβερνήτη Πίτερ Κοσγκρόουβ, πριν επισκεφθούν το ζωολογικό πάρκο Ταρόνγκα και γνωρίσουν δύο κοάλα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν θα παραστούν στην αθλητική διοργάνωση Invictus Games, κατά την οποία διαγωνίζονται τραυματίες στρατιώτες που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της διοργάνωσης αυτής. Στη συνέχεια, θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Τα βρετανικά και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά την επίσκεψη αυτή παρατηρώντας επισταμένως και την παραμικρή αντίδραση της 37χρονης Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού, η ένταξη της οποίας στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έδωσε μια νότα φρεσκάδας.

Το ζευγάρι συνοδεύεται από δεκάδες μέλη του προσωπικού των Ανακτόρων και από πολλούς δημοσιογράφους.

Στις 23 Οκτωβρίου ο Χάρι και η Μέγκαν θα ταξιδέψουν στα νησιά Φίτζι, στις 25 του μηνός θα επισκεφθούν τα νησιά Τόνγκα και θα ολοκληρώσουν την περιοδεία τους στη Νέα Ζηλανδία όπου θα παραστούν στους εορτασμούς της 125ης επετείου του δικαιώματος ψήφου για τις γυναίκες στη χώρα αυτή, την πρώτη παγκοσμίως που θεσμοθέτησε την ψήφο των γυναικών (1893).

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα παραστούν επίσης σε μια επίδειξη από στρατιώτες του “χάκα”, του πολεμικού χορού των Μαορί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις