Κόσμος

To 67% των Ρώσων θέλουν κι άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Το 67% των Ρώσων υποστηρίζει ότι η Ρωσία θα έπρεπε να ενσωματώσει στο έδαφός της και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, εφόσον οι πολίτες αυτών των περιοχών το ζητήσουν μέσω δημοψηφισμάτων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το κέντρο Levada.

Το ποσοστό αυτό είναι πάντως χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε καταγραφεί στις αρχές του Μαρτίου, όταν το 79% των Ρώσων που είχε απαντήσει θετικά στο ίδιο ερώτημα, διευκρίνισε το ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών της Ρωσίας Λεβάντα.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τάχθηκε υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης που θα «προστατεύει τα δικαιώματα εκείνων που ζουν στην Ουκρανία και κυρίως των ρωσόφωνων πληθυσμών» στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρέι Ντεστσίτσια αντέδρασε κατηγορώντας τη Μόσχα ότι θέλει να διχάσει ακόμη περισσότερο την χώρα, που ήδη ντε φάκτο έχει απολέσει την Κριμαία.

Η προσάρτηση της χερσονήσου αυτής της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία εγκρίνεται από το 88% των Ρώσων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του κέντρου Levada.

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό αυτό παραμένει υψηλό, είναι χαμηλότερο από εκείνο που είχε αναφέρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την 18η Μαρτίου για την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Σχεδόν το 92% των Ρώσων έχει ταχθεί υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία» είχε υποστηρίξει τότε.

Συνολικά το 58% των ερωτηθέντων Ρώσων πολιτών εκτιμούν ότι «η Ρωσία έχει το δικαίωμα, για να προστατεύσει τους δικούς της» να ενσωματώσει τα ρωσικά εδάφη των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η ίδια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Λεβάντα καταδεικνύει επίσης ότι για το 79% των Ρώσων, η Ρωσία έχει επανακτήσει το στάτους μιας «μεγάλης δύναμης» παίρνοντας πίσω την χερσόνησο που δόθηκε το 1954 στην Ουκρανία. Για το 31% των ερωτηθέντων, πρόκειται για μια αδικία που τελικά αποκαταστάθηκε και για το 34% συνιστά ένα λόγο να νιώθει κανείς υπερηφάνεια για τη Ρωσία.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.603 προσώπων το διάστημα μεταξύ της 21ης και της 24ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με την πολιτική του Χίτλερ στην Σουδητία παρομοίασε την προσάρτηση της Κριμαίας ο Σόιμπλε

Η Ρωσία αποσύρει σταδιακά τα στρατεύματά της από τα σύνορα της Ουκρανίας

Το NATO διακόπτει κάθε συνεργασία με την Ρωσία, λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία

Ο Πούτιν καλοπιάνει τους Τατάρους της Κριμαίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο