Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το μαρτύριο του long Covid την οδήγησε στην αυτοκτονία – Γιατί δεν άντεξε η σεναριογράφος του Dawson’s Creek

Το μαρτύριο του long Covid την οδήγησε στην αυτοκτονία – Γιατί δεν άντεξε η σεναριογράφος του Dawson’s Creek

Τον εφιάλτη που έζησε η 50χρονη σύζυγός του και σεναριογράφος της διάσημης σειράς Dawson’s Creek, που νόσησε με κορονοϊό περιέγραψε ο γνωστός κινηματογραφιστής Nick Guthe.

Η γυναίκα, η οποία δεν άντεξε και έδωσε τέλος στην ζωή της τον Φεβρουάριο μη μπορώντας να αντέξει τον λεγόμενο long Covid που για σχεδόν έναν χρόνο την βασάνιζε, υπέφερε στην κυριολεξία χωρίς να παίρνει απαντήσεις από τους γιατρούς για το τι είχε ακριβώς.

Η Heidi Ferrer, νόσησε το περασμένο καλοκαίρι και όπως είπε ο σύζυγός της στο CNN είχε ανυπόφορους και ανεξήγητους πόνους στα πόδια της. Ακολούθησαν προβλήματα στο πεπτικό της σύστημα και πόνοι σε όλο το σώμα αλλά και ταχυκαρδίες σε σημείο που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεββάτι. Και πολλές εβδομάδες μετά την αυτοκτονία της τον περασμένο μήνα άρχισε να έχει τόσο τρέμουλο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί πάνω από μια ώρα την ημέρα! 

Απαντήσεις δεν έπαιρναν από πουθενά και οι γιατροί στους οποίους απευθύνθηκαν δεν συνέδεαν όλα αυτά τα συμπτώματα με τον κορονοϊό.

Χρειάστηκαν μήνες ειδικών εξετάσεων που οδήγησαν τους γιατρούς να στείλουν την γυναίκα σε μια ειδική κλινική αποκατάστασης για ασθενείς με long covid.

Όμως, δεν πρόλαβε αφού η επιστολή για την εισαγωγή της έφτασε μια ημέρα πριν δώσει τέλος στην ζωή της.

Η Ferrer ήταν μια από τα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βασανίζονται επί μήνες από τον κορονοϊό. Το ποσοστό σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού ινστιτούτου υγείας στις ΗΠΑ είναι από 10 έως 30% όσων έχουν νοσήσει.

Τα άπειρα συμπτώματα

Εκατοντάδες στην κυριολεξία είναι τα συμπτώματα που νιώθουν οι ασθενείς που υποφέρουν από μακρά covid και έχουν καταγραφεί.

Κόπωση, δύσπνοια, διαταραχές ύπνου, άγχος, πυρετό, με διάρκεια μηνών και η βαρύτητά τους είναι από μέτρια μέχρι να τους καθηλώνουν στο κρεβάτι.

Ο Guthe είπε ότι η γυναίκα του νόσησε με Covid-19 τον Μάρτιο και υπέφερε μέχρι την τελευταία ημέρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγός της δεν μπορούσε να διαβάσει ούτε ένα βιβλίο από το τρέμουλο και την κόπωση.

Προς το τέλος, όπως διηγείται είχε χάσει τον εαυτό της και κινείτο μόνο με αναπηρικό καροτσάκι. Δεν μπορούσε ούτε μπάνιο να κάνει μόνη της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις