Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τουρκία: Ρωσικό πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Καρασού – Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι μεταφέρει κλεμμένα σιτηρά

Τουρκία: Ρωσικό πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Καρασού – Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι μεταφέρει κλεμμένα σιτηρά

Απέπλευσε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι Καρασού βορειοδυτικά της Τουρκίας το φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy που φέρει ρωσική σημαία και για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μεταφέρει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά.

Τα στοιχεία για τον απόπλου του ρωσικού πλοίου είναι σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας παρακολούθησης πλοίων Refinitiv.

Την περασμένη Κυριακή ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα είχε δηλώσει πως οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το πλοίο. Από την άλλη το Reuters είχε μεταδώσει πως η Ουκρανία είχε ζητήσει από την Τουρκία να συλλάβει το πλοίο.

Με τη σειρά του χθες Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ως ψευδείς τις πληροφορίες ότι το πλοίο έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κλέβει σιτηρά από εδάφη τα οποία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο, το οποίο αποκαλεί τον πόλεμο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είχε προηγουμένως αρνηθεί πως η Ρωσία έχει κλέψει ουκρανικά σιτηρά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις