Κόσμος

Τραμπ: Ο Πούτιν ονειρεύεται να κατακτήσει την Ουκρανία, «αλλά εξαιτίας μου δεν θα το κάνει»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εικάζει, δε, πως ο Πούτιν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέρασαν μόλις 24ωρα μετά τις δηλώσεις Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ίσως και να μην επιδιώκει την ειρήνη στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος αυτή τη φορά σημείωσε πως ενδεχομένως ο Ρώσος ομόλογός του να θέλει ειρήνη…

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει πράγματι να κλειστεί ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε «νομίζω πως ναι», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, χθες Τρίτη (29.4.2025), την ημέρα που συμπλήρωσε εκατό ημέρες στην εξουσία.

«Νομίζω πως το όνειρό του ήταν να καταλάβει όλη τη χώρα», αλλά «εξαιτίας μου, δεν θα το κάνει», πρόσθεσε.

Όταν πιέστηκε να απαντήσει αν έχει εμπιστοσύνη στον ένοικο του Κρεμλίνου, ο Τραμπ απάντησε «δεν έχω εμπιστοσύνη σε πολύ κόσμο».

Μόλις το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικάνος εξέφραζε τις αμφιβολίες του για το τι θέλει ο Πούτιν, έπειτα από ρωσικές πυραυλικές επιδρομές σε ουκρανικές πόλεις με άμαχους νεκρούς.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο Πούτιν να εκτοξεύσει πυραύλους σε πολιτικές ζώνες, σε πόλεις και χωριά, τις τελευταίες μέρες. Αυτό με κάνει να νομίζω ότι ίσως δεν έχει πρόθεση να σταματήσει τον πόλεμο, παριστάνει πως το θέλει σε μένα, και πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλιώς», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Truth Social.

 

Επανέλαβε στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες πως «δεν ήμουν διόλου ευτυχής όταν είδα τον Πούτιν να εκτοξεύει πυραύλους σε μερικές πόλεις».

Ο μεγιστάνας, ο οποίος διαβεβαίωνε προεκλογικά πως θα επέλυε τη σύγκρουση αυτή «σε 24 ώρες», αξιώνει το Κίεβο και η Μόσχα να κλείσουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και κατόπιν συμφωνία ειρήνης, τρία και πλέον χρόνια μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού και το ξέσπασμα του πολέμου με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, στρατιωτικούς και πολίτες.

Αφότου επέστρεψε στην εξουσία τον Ιανουάριο, άρχισε θεαματική διαδικασία επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, χωρίς πάντως να εξασφαλίσει μείζονες παραχωρήσεις από το Κρεμλίνο.

Ο ρώσος ομόλογός του Πούτιν ανήγγειλε προχθές Δευτέρα μονομερή κατάπαυση του πυρός για τρεις ημέρες, από την 8η ως τη 10η Μαΐου, ώστε να συμπέσει με τους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας. Αντιδρώντας, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατακεραύνωσε αυτή που εξέλαβε ως «απόπειρα χειραγώγησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο