Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τζέι Ντι Ρόμπερτς: Ο δημοσιογράφος που στρίμωξε τον Αλέξη Τσίπρα και η καταγγελία ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση!

Τζέι Ντι Ρόμπερτς: Ο δημοσιογράφος που στρίμωξε τον Αλέξη Τσίπρα και η καταγγελία ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση!

Ο Τζον Ντ. Ρόμπερτς, Τζέι Ντι για τους φίλους του, δεν είναι κανένας τυχαίος. Ο δημοσιογράφος του Fox News που έφερε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει μεγάλη ιστορία.

Ο Τζέι Ντι Ρόμπερτς όμως, έχει και κάτι που τον κατατρέχει. Πρόκειται για την μήνυση μιας ελληνοαμερικανίδας πολιτικής αναλύτριας, της Αντριάννας Κωνσταντίνας Ταντάρος για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ερώτηση που έφερε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Τζέι Ντι Ρόμπερτς, είναι ο δημοσιογράφος που ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν άλλαξε γνώμη από τον Μάρτιο του 2016 όταν είχε πει για το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος ο Τραμπ, «ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό».

Ποιός είναι ο Τζέι Ντι Ρόμπερτς

Ο Τζει Ντι Ρόμπερτς γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1956 στο Τορόντο του Καναδά. Είναι ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του Fox News στον Λευκό Οίκο από το 2011.

Πριν από το Fox News, ο Ρόμπερτς ήταν παρουσιαστής στο CNN και στο CBS News.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Ρόμπερτς τιμήθηκε για την δουλειά του μπαίνοντας στο Canadian Broadcast Hall of Fame.

Πριν το Fox News τον “μετακομίσει” στον Λευκό Οίκο ήταν στην Ατλάντα. Ξακίνησε την καριέρα του στο ραδιόφωνο στον Καναδά ως μουσικός παραγωγός.Το 1987 άρχισε επι της ουσίας του η καριέρα του στην τηλεόραση ως παρουσιαστής και ρεπόρτερ. Από το 1989 μετακόμισε στο Μαϊάμι. Λίγο αργότερα επέστρεψε στον Καναδά για δυο χρόνια όπου παρουσίαζε πρωινή ενημερωτική εκπομπή και το 1992 μετακόμισε στη Νεα Υόρκη για να δουλέψει για το  CBS. Από τον Φεβρουάριο του 1999 έως τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ήταν στην θέση που είναι τώρα στον Λευκό Οίκο αλλά για το CBS.

Τον Μάρτιο του 2003 ακολούθησε τους αμερικανούς πεζοναύτες κατά την εισβολή στο Ιράκ.

Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν ο αντικαταστάτης ενός από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές της αμερικανικης τηλεόρασης του Νταν Ράδερ. Όμως, αυτό δεν έγινε και του στοίχισε πολύ.

Τον Φεβρουάριο του 2006 ο Ρόμπερτς πήγε στο CNN κάνοντας ανταποκρίσεις από την πρώτη γραμμή στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χεσμπολά αλλά και κατά την εισβολή των ισραηλινών στο Λίβανο.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στο Ιράκ και έγινε εθνικός ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον. Στο παλμαρέ του πολλά βραβεία για τα ρεπορτάζ του αλλά και για τις εκπομπές του στην τηλεόραση.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Τον Ιανουάριο του 2011 αποχωρίστηκε το CNN και πήγε στο Fox News. Τον Αύγουστο του 2016 η ελληνοαμερικανίδα Αντριανα Κωνσταντίνα Ταντάρος έκανε μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση. Η πολιτική αναλύτρια που εργαζόταν στο Fox News κατήγγειλε εκτός από τον Τζει Ντι Ρόμπερτς, τον Σκοτ Μπράουν και τον Μπιλ Ο Ράιλι.

Η ελληνοαμερικανίδα στην αγωγή που κατέθεσε ισχυρίστηκε ότι ο Ρόμπερτς την παρενόχλησε σεξουαλικά αλλά στον Ρόμπερτς και τον Ο Ράιλι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο Ρόμπερτς έγινε ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στον Λευκό Οίκο για το Fox News.

Είναι χωρισμένος από το 2008 και από το 2010 είναι με την επίσης παρουσιάστρια του CNN Κύρα Φίλιπς με την οποία έχουν δυο παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις