Site icon NewsIT
10:24 Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026

Βασιλιάς Κάρολος: «Πού είναι η ομπρέλα;» – Η αμήχανη στιγμή που η καταρρακτώδης βροχή τον κάνει μούσκεμα

Η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα όχι μόνο βρήκε ομπρέλα αλλά και αποχώρησε από την εξέδρα

Ο Βασιλιάς Κάρολος / REUTERS

Έντονη ήταν η ενόχληση του βασιλιά Καρόλου, όταν καθυστέρησαν να του δώσουν μια ομπρέλα τη στιγμή που ξέσπασε έντονη βροχόπτωση, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίσημη τελετή για την 45η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αντίγκουα. Δίπλα του η βασίλισσα Καμίλα πρόλαβε και βρήκε ομπρέλα και έφυγε… κυρία προς την εξέδρα.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο βασιλιάς Κάρολος κάνει κινήσεις σαν να αναρωτιέται «πού είναι η ομπρέλα μου;» και «γιατί καθυστερείτε;» ενώ παρόμοια αγωνία υπάρχει και στον εκπρόσωπο της Αντίγκουα που βρισκόταν στο πλάι του.

Το απρόοπτο συνέβη την ώρα που ακούγονταν οι εθνικοί ύμνοι. Σύμφωνα με τον Telegraph, αργότερα διευκρινίστηκε ότι, σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της Αντίγκουα, όλοι πρέπει να παραμένουν ακίνητοι και σιωπηλοί κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και γι’ αυτό καθυστέρησε να δοθεί ομπρέλας στον βασιλιά της Αγγλίας.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο βασιλιάς Κάρολος βρεχόταν, στη βασίλισσα Καμίλα δόθηκε αμέσως μια διάφανη ομπρέλα με την ίδια να σπεύδει στις θέσεις που προορίζονταν για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Κάρολος αντίθετα έμεινε να δέχεται το νερό της βροχής μέχρι να του δώσει μια ομπρέλα ο υπασπιστής του, ταγματάρχης Μπεν Ρίγκμπι.

Ο Βρετανός Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα —η οποία κρατά ομπρέλα— στέκονται μαζί κατά την ημέρα της ετήσιας Παρέλασης για την Ανεξαρτησία της χώρας, στο Στάδιο «Σερ Βίβιαν Ρίτσαρντς της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα / REUTERS/Isabel Infantes/Pool

Η νεροποντή διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, επιτρέποντας στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων να συνεχιστεί χωρίς βροχή, με τον βασιλιά Κάρολο να λέει αργότερα στον πρωθυπουργό της Αντίγκουα «νομίζω ότι το κοστούμι μου είναι έτοιμο να βγάλει νεροκάρδαμο».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version