Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο πορτρέτο του ως μονάρχης της Βρετανίας

Βασιλιάς Κάρολος: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο πορτρέτο του ως μονάρχης της Βρετανίας
Φωτογραφία Reuters

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Βρετανίας, το οποίο δημιούργησε ο καλλιτέχνης Άλιστερ Μπάρφορντ (Alastair Barford) μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες και θα δημοσιευθεί σε περιοδικό λίγο πριν την τελετή στέψης στις 6 Μαΐου.

Στο πρώτο αυτό επίσημο πορτρέτο, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ φοράει μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, ροζ γραβάτα και στο χέρι του βρίσκεται ένα βραχιόλι από τον αρχηγό των ιθαγενών του Αμαζονίου, το οποίο λέγεται ότι συμβολίζει το πάθος του για τη βιωσιμότητα και για την κλιματική αλλαγή.

Πρόκειται για την εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για την κλιματική αλλαγή τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Άλιστερ Μπάρφορντ έπρεπε μέσω εικόνων και σκίτσων να φιλοτεχνήσει τον πίνακα.

Δείτε το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’:

«Ήταν μια τρομακτική τιμή! Είναι μεγάλη ευθύνη να δημιουργείς ένα πορτρέτο κάποιου που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους» είπε ο καλλιτέχνης και πρόσθεσε. «Ήθελα να αποτυπώσω τη ζεστασιά και την ευαισθησία του, καθώς και την ενσυναίσθηση που επιδεικνύει πάντα στις αλληλεπιδράσεις του με τους ανθρώπους που γνώρισε».

Σύμφωνα με το Τatler, το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’ αναμένεται να αποτελέσει το εξώφυλλο του περιοδικού Illustrated Coronation Edition. Ο ίδιος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως μονάρχης της Βρετανίας και βρίσκεται στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις