Site icon NewsIT

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Λονδίνο υποδέχεται την σορό της – Περιμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο

13.09.2022 | 17:17
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Λονδίνο υποδέχεται την σορό της – Περιμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο

Pallbearers from the Queen's Colour Squadron of the Royal Air Force (RAF) carry the coffin of Queen Elizabeth II, draped in the Royal Standard of Scotland, into a RAF C17 aircraft at Edinburgh airport on September 13, 2022, before it is transported to Buckingham Palace in London. PAUL ELLIS/Pool via REUTERS

Το τελευταίο της βράδυ στο Μπάκινγχαμ θα περάσει απόψε η Βασίλισσα Ελισάβετ πριν εκτεθεί η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα καθώς επιστρέφει στο Λονδίνο. Θα τοποθετηθεί στο Bow Room, εκεί όπου τα μέλη του προσωπικού θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Βασίλισσά τους. 

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ παρέμεινε στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles στο Εδιμβούργο μέχρι τις 18:20 (ώρα Ελλάδος). Μια νεκροφόρα παρέλαβε το φέρετρό της και το μετέφερε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

 

 

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο είναι το C-17 Globemaster της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Την μητέρα της συνοδεύει η Πριγκίπισσα Άννα. 

Ήδη έχει γίνει γνωστή η διαδρομή της νεκροφόρας και αναμένεται πλήθος κόσμου στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας αλλά και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε live εικόνα 

 

Αναμονή 35 ωρών

Στο Λονδίνο έχει σημάνει συναγερμός καθώς οι ουρές είναι ατελείωτες και υπάρχει σκέψη να μπει κόφτης αν η κατάσταση ξεφύγει. Η αναμονή θα είναι ατελείωτη για να προσκυνήσουν την σορό της Βασίλισσας και μπορεί για κάποιους να ξεπεράσει και τις 35 ώρες. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει έξι ημέρες. Αναμένουν από 750.000 έως 1 εκατομμύριο κόσμο γεγονός που θυμίζει σε κάποιους την κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνας. 

Το χρονολόγιο της σημερινής ημέρας 

Στις 20:00 ώρα Ελλάδος αεροπλάνο θα μεταφέρει την σορό της Βασίλισσας από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο 

Στις 20:55 το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο δυτικό Λονδίνο και από εκεί στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ 

Στις 21:30 Ο Βασιλιάς Κάρολος, η Βασιλική σύζυγος Καμίλα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ θα υποδεχθούν την σορό της Βασίλισσας

Στις 00:00 θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ

Όλο το βράδυ η σορός θα παραμείνει στο Bow Room στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version