Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Βόλτα με την Mercedes του στην «πληγωμένη» γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Βόλτα με την Mercedes του στην «πληγωμένη» γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφτηκε σήμερα τη γέφυρα που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο – μία Mercedes – στη γέφυρα, ένα έργο βιτρίνα της διακυβέρνησής του, και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα Κερτς που ενώνει την Κριμαία με την ενδοχώρα μετά τις ζημιές που υπέστη από έκρηξη τον περασμένο Οκτώβριο.

Μια έκρηξη που θεωρήθηκε ως πλήγμα στο γόητρο της Ρωσίας και προσωπικά του Ρώσου Προέδρου.

Ήταν αυτή η έκρηξη που – σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές – οδήγησε τη ρωσική ηγεσία στο να διατάξει τον ανελέητο βομβαρδισμό πόλεων και υποδομών στην Ουκρανία, με θύματα άμαχους πολίτες.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014.

Νέο νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας υπέγραψε ο Πούτιν

Εντωμεταξύ ο Πούτιν υπέγραψε σήμερα τον νόμο με τον οποίο διευρύνονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά την αποκαλούμενη από το Κρεμλίνο «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ», καθιστώντας ουσιαστικά παράνομη οποιαδήποτε δημόσια έκφραση του τρόπου ζωής της κοινότητας των ομοφυλοφίλων.

Με βάση τον νέο νόμο μπορεί να επιβληθεί βαρύ πρόστιμο σε οποιονδήποτε διαδίδει πληροφορίες που θεωρούνται προσπάθεια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας μέσω του διαδικτύου ή σε ταινίες, βιβλία και διαφημίσεις.

Ο νόμος αυτός αποτελεί επέκταση του προηγούμενου που απαγόρευε την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε παιδιά. Οι αρχές τον χρησιμοποιούσαν ήδη για να απαγορεύσουν τις «παρελάσεις υπερηφάνειας» ή και να συλλάβουν ακτιβιστές που αγωνίζονταν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι ο νέος νόμος έχει ως στόχο να θέσει εντελώς στο περιθώριο το αποκαλούμενο «μη παραδοσιακό λάιφσταϊλ» των ομοφυλόφιλων, των αμφισεξουαλικών και των διεμφυλικών ατόμων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις