Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας – video

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας – video

Εντείνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.
Το αυτοκίνητο – “μυστήριο” που κάηκε στα Άνω Πετράλωνα λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.
“Επαγγελματικό” χτύπημα μαρτυρά η κατασκευή και η τοποθέτησης της βόμβας

Εντείνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΪ αλλά και το πως οι δράστες κατάφεραν να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως όλα δείχνουν, πολλά κρίνονται από το τι “είδαν” οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Οι αρχές προσπαθούν επίσης να εξακριβώσουν εάν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στα Άνω Πετράλωνα.

Ωστόσο το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε η βόμβα δεν καλύπτεται καλά από τις κάμερες, γι αυτό και χαρακτηρίζεται ως “τυφλό”.

Πάντως οι αστυνομικοί θεωρούν πως είναι πιθανόν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο να ήταν αυτό που μετέφερε τους δράστες στο σημείο. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως το αυτοκίνητο αφέθηκε πρόχειρα στην μέση του δρόμου πριν γίνει παραανάλωμα του πυρός, λίγα λεπτά μετά τη βομβιστική επίθεση.

Μια επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε με 10 κιλά εκρηκτικών, κάτι που μαρτυρά ένα “επαγγελματικό” χτύπημα.

Βλέπουν την τρομοκρατική οργάνωση ΟΛΑ πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΙ

Έμπειροι Αξιωματικοί λένε στο newsit.gr ότι όπως και στην περίπτωση του Εφετείου της Αθήνας έτσι και με τη βόμβα στον ΣΚΑΙ έχουμε έναν πολύ ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Από τις υπάρχουσες τρομοκρατικές οργανώσεις οι αστυνομικοί θεωρούν ότι μόνο μία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα και έτσι προσανατολίζονται προς την οργάνωση ΟΛΑ.

Ακόμη και σημειολογικά, λένε έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο Δεκέμβρης είναι ο “αγαπημένος” μήνας της ΟΛΑ. Δεκέμβριο είχε γίνει και το “χτύπημα” στο Εφετείο Αθηνών. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν στο Newsit.gr την “εντυπωσιακή εξέλιξη” της οργάνωσης που πέρασε από τα χτυπήματα με ριπές καλάσνικοφ στην κατασκευή ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών.

Από την αρχή, λένε άνθρωποι που ασχολούνται με την ανάλυση των τρομοκρατικών χτυπημάτων, η συγκεκριμένη ομάδα έδειξε ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσει χτυπήματα τα οποία απαιτούν οργάνωση τόσο στον τομέα της προετοιμασίας, όσο και σε αυτόν της εκτέλεσης.

Ο “κρατήρας” που άφησε πίσω της η έκρηξη δείχνει ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν αρκετά κιλά εκρηκτικά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις