Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Βλέπει «ασιατικό ΝΑΤΟ» στη συμφωνία ΗΠΑ – Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας για την άμυνα

Βόρεια Κορέα: Βλέπει «ασιατικό ΝΑΤΟ» στη συμφωνία ΗΠΑ – Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας για την άμυνα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Βόρεια Κορέα αντιδρά στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ό,τι αφορά την άμυνα, θεωρώντας ότι αποτελεί προσπάθεια της Ουάσιγκτον να δημιουργήσει μια παρόμοια συμμαχία με το ΝΑΤΟ.

Το σχόλιο για την πραγμάτωση αυτού που θεωρεί σχέδιο των ΗΠΑ έκανε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, που μίλησε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.

«Η πραγματικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αληθινός σκοπός των ΗΠΑ, που διαδίδουν τη φήμη περί της ‘απειλής από τη Βόρεια Κορέα’, είναι να αποκτήσουν το πρόσχημα για να αποκτήσουν στρατιωτική ανωτερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», έκρινε ο εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

«Η επικρατούσα κατάσταση απαιτεί επειγόντως την ενίσχυση των αμυνών της χώρας για να αντιμετωπιστεί ενεργά η ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του NATO στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησαν να εξερευνήσουν τρόπους να ενισχύσουν περαιτέρω την «εκτεταμένη αποτροπή» της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις