Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Αλκοόλ, καυγάδες και λιποθυμίες – Τι γινόταν στα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Αλκοόλ, καυγάδες και λιποθυμίες – Τι γινόταν στα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον παραδόθηκε το πόρισμα για τα πάρτι που διεξάγονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ένας καυγάς και η αδιαθεσία μίας από τις συμμετέχουσες είναι τα χαρακτηριστικά ενός από τα επίμαχα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2020, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να τοποθετηθεί για το θέμα στη Βουλή των Κοινοτήτων. 

«Η γιορτή διήρκεσε αρκετές ώρες. Υπήρξε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένα άτομα. Μία γυναίκα αρρώστησε. Σημειώθηκε και ελαφρύς διαπληκτισμός μεταξύ δύο άλλων ατόμων», αναφέρεται στο κείμενο του πορίσματος.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα κάνει τοποθέτηση για το πόρισμα σχετικά με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ στην Βουλή των Κοινοτήτων και, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, θα πει: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των σφαλμάτων μου».

«Πολλοί θα είναι αναστατωμένοι από το γεγονός ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά επιδείχθηκε σε τέτοια κλίμακα στην καρδιά της Κυβέρνησης. Το κοινό έχει το δικαίωμα να έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις συμπεριφοράς σε τέτοιους χώρους και είναι σαφές πως ό,τι συνέβη υπολείπεται αυτών των απαιτήσεων», αναφέρεται στην έκθεση που διενήργησε η ανώτατη δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι για την υπόθεση Partygate.

«Εχω την ισχυρή πεποίθηση, ωστόσο, ότι αυτά τα περιστατικά δεν απηχούν την κυρίαρχη κουλτούρα στην Κυβέρνηση και την Δημόσια Διοίκηση εκείνη την χρονική στιγμή. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την χώρα εργάσθηκαν ακούραστα για να είναι στο ύψος των περιστάσεων σε μία πρωτοφανή συγκυρία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις