Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία: Θερίζει ο κορονοϊός! 563 νεκροί σε μια ημέρα και 4.324 νέα κρούσματα!

Βρετανία: Θερίζει ο κορονοϊός! 563 νεκροί σε μια ημέρα και 4.324 νέα κρούσματα!

Μια από τις χειρότερες μέρες της ζει η Βρετανία με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να αυξάνονται και το ίδιο και τα κρούσματα. Το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ θανάτων σε μια ημέρα ήταν μόλις χθες με τον αριθμό τους να φτάνει τους 381.

Την χειρότερη μέρα της ζει η Βρετανία στην εποχή του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο 563 νεκροί και 4.324 νέα κρούσματα!

Στο σύνολό τους οι άνθρωποι που έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό είναι 2.352 κάνοντας την χώρα την πέμπτη χειρότερο χτυπημένη από τον κορονοϊό. Τα κρούσματα κορονοϊού στην Βρετανία φτάνουν τις 29.474.

Περίπου 2.000 από τα 500.000 άτομα που εργάζονται στην πρώτη γραμμή του Συστήματος Υγείας της Αγγλίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν ήδη πραγματοποιήσει το τεστ για τον ιό, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν έχουν πράγματι τα συμπτώματα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Από τους συνολικά 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους στο ΕΣΥ της Αγγλίας, σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκεται σε απομόνωση ο ένας στους τέσσερις, τη στιγμή που η εργασία τους θεωρείται κρίσιμη για την αντιμετώπιση των περιστατικών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικών θεμάτων στο NHS της Αγγλίας, καθηγητή Στίβεν Πόουις, το επόμενο 15ήμερο θα συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό, ενώ ειδικοί επιστήμονες αναμένουν ότι η επιδημία στη Βρετανία θα κορυφωθεί γύρω στο Πάσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις