Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Νέος υπουργός Υγείας ο Στιβ Μπάρκλει μετά την παραίτηση του Σάτζιντ Τζάβιντ

Βρετανία: Νέος υπουργός Υγείας ο Στιβ Μπάρκλει μετά την παραίτηση του Σάτζιντ Τζάβιντ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Νέος υπουργός Υγείας της Βρετανίας, μετά από επιλογή του Μπόρις Τζόνσον, είναι ο Στιβ Μπάρκλεϊ, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Σάτζιντ Τζάβιντ από το υπουργείο και την κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε τον Στιβ Μπάρκλεϊ, πρώην καγκελάριο του Δουκάτου του Λάνκαστερ, ως τον νέο υπουργό Υγείας της Βρετανίας, την ώρα που έχει ξεκινήσει ένα κύμα παραιτήσεων από την κυβέρνησή του, με τις πιο ηχηρές να αποτελούν αυτές του Σάτζιντ Τζάβιντ και του υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα (5.7.2022) λίγα λεπτά μετά από τη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε ότι έκανε ένα «λάθος» σχετικά με τον διορισμό του Κρις Πίντσερ στη θέση του αναπληρωτή αρχηγού, αφού αυτός κατηγορήθηκε για σεξουαλικό σκάνδαλο, ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες.

Στην επιστολή παραίτησής του, είπε ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».

Ποιος είναι ο Στιβ Μπάρκλεϊ

Ο Stephen Paul Barclay, γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1972 και είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Συντηρητικών. Ξεκινάει από σήμερα την πρώτη του θητεία ως υπουργός Υγείας της Βρετανίας ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν ο Καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ και ο επικεφαλής του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, επί πρωθυπουργίας Μπόρις Τζόνσον.

Έχει υπηρετήσει και ως υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ ή αλλιώς υπουργός του Brexit, επί της Τερέζα Μέι ενώ στο βιογραφικό του έχει και θητεία ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών από το 2020 έως το 2021.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις