Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία: Παρατείνεται η απαγόρευση στη χρήση λάστιχων ποτίσματος στους κήπους

Βρετανία: Παρατείνεται η απαγόρευση στη χρήση λάστιχων ποτίσματος στους κήπους

Το καλοκαίρι του 2022, η Βρετανία κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ, φτάνοντας συγκεκριμένα στους 40,3 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια ενός πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα.

Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων, για την καταπολέμηση των έντονων καιρικών φαινομένων, η βρετανική επιχείρηση κοινής ωφέλειας Thames Water, με ανακοίνωσή της στις 24 του περασμένου Αυγούστου, είχε απαγορεύσει τη χρήση λάστιχων ποτίσματος.

Μάλιστα την Τρίτη 27.09, η εταιρεία που εξυπηρετεί 15 εκατομμύρια καταναλωτές, έκανε γνωστό πως παρατείνεται η ισχύουσα απαγόρευση για τα ποτιστικά λάστιχα των κήπων, καθώς όπως αναφέρει η εταιρεία: «Η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς της χώρας είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο επίπεδο παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

«Αυτή η χρονιά ήταν μία από τις πιο ξηρές που έχουν καταγραφεί, καθώς στους 10 από τους τελευταίους 12 μήνες καταγράφηκαν λιγότερες βροχοπτώσεις από το μέσο όρο βροχοπτώσεων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Τα επίπεδα του ύδατος στους ταμιευτήρες μας συνεχίζουν να παραμένουν κάτω από το μέσο επίπεδο και θα χρειαστεί να πέσει πολύ περισσότερη βροχή, ώστε η στάθμη των υδάτων να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να ανακοινώσει μία συγκεκριμένη ημέρα, όταν ερωτήθηκε για την ακριβή χρονική διάρκεια της απαγόρευσης, δηλώνοντας ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από τον καιρό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις