Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία: Χάνει κι άλλους ο Μπόρις Τζόνσον – Παραιτήθηκαν κι άλλοι υπουργοί του

Βρετανία: Χάνει κι άλλους ο Μπόρις Τζόνσον – Παραιτήθηκαν κι άλλοι υπουργοί του

Κάθε μέρα που περνά, η πολιτική κρίση στη Βρετανία βαθαίνει όλο και περισσότερο αλλά ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει μια λύση, ο Μπόρις Τζόνσον, έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του και αρνείται να κάνει αυτό που όλοι του ζητούν: να παραιτηθεί. 

Μετά το χθεσινό (06.07.2022) μπαράζ παραιτήσεων στη Βρετανία, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει άλλες δυο απώλειες. 

Σήμερα, το χορό των παραιτήσεων άνοιξαν ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι. Νωρίς το πρωί ανακοίνωσαν την παραίτησή τους και μπήκαν στη… μακρά λίστα με τα ονόματα των κυβερνητικών στελεχών που εγκατέλειψαν το (υπό βύθιση λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου που συγκάλυψε) “καράβι” της κυβέρνησης Τζόνσον.

Τους ακολούθησε άλλος ένας: ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς, που έγινε ο τρίτος της ημέρας που παραιτείται λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκειμένου «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας».

«Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός», έγραψε ο Χιντς στην επιστολή παραίτησής του με αποδέκτη τον Τζόνσον.

Μετά τις τελευταίες παραιτήσεις, περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις