Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Σόου από κατηγορούμενους για τρομοκρατικές επιθέσεις – Έφυγαν από το δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες μεταφοράς

Βρυξέλλες: Σόου από κατηγορούμενους για τρομοκρατικές επιθέσεις – Έφυγαν από το δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες μεταφοράς

Για τις συνθήκες μεταφοράς τους διαμαρτύρονται πέντε από τους κατηγορούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ τον Μάρτιο του 2016 και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου όπου διεξάγεται η δίκη. 

Εκτός από τον Γάλλο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Βελγομαροκινός Μοχάμετ Αμπρινί, ο Σουηδός Οσάμα Κράγιεμ και ο Τυνήσιος Σοφιάν Αγιάρι, όλοι ήδη καταδικασμένοι στη Γαλλία για τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου σύμφωνα με όσα μετέδωσε το rtl.

Σήμερα, τρίτη ημέρα διεξαγωγής της δίκης και στην αρχή της ακροαματικής συνεδρίασης, ο Ελ Χαντάντ Ασούφι ζήτησε να μιλήσει και είπε ότι ένιωθε «ταπεινωμένος», σημειώνει το πρακτορείο. 

«Το μόνο που θέλουμε είναι να μιλήσουμε, το μόνο που θέλουμε είναι να αμυνθούμε», δήλωσε ο Αλί Ελ Χαντάντ Ασούφι, ενώ οι κατηγορούμενοι που βρίσκονταν δίπλα του σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς να πουν λέξη, σύμφωνα με το rtl.

Ο Ασούφι συμπλήρωσε ότι «όλα γίνονται για να μας κρατήσουν ήσυχους (…) όλα γίνονται για να μας σπάσουν ψυχολογικά», «αν κανείς δεν μιλήσει, δεν μπορεί να υπάρξει δίκη», ενώ κατήγγειλε τη διεξαγωγή μιας «πολιτικής δίκης».

Να σημειωθεί ότι ο Αλί Ελ Χαντάντ Ασούφι κατηγορείται για υλικοτεχνική υποστήριξη στους δράστες των επιθέσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις