Site icon NewsIT

Χτενισμένα μαλλιά και καλό μακιγιάζ για τις άνεργες!

01.03.2011 | 09:03
Χτενισμένα μαλλιά και καλό μακιγιάζ για τις άνεργες!

Πριν βγουν στην αγορά εργασίας οι άνεργες θα παρηγορούνται από τα σαλόνια ομορφιάς πληρωμένα από το εθνικό γραφείο ευρέσεως εργασίας...

Οµορφα µαλλιά, περιποιηµένα νύχια, ένα καλό µακιγιάζ και µερικές ακόµη ενδυµατολογικές συµβουλές αποτελούν την τελευταία, γαλλική, λέξη της µόδας κατά της ανεργίας.
 
Καθώς η πρώτη εντύπωση και η εξωτερική εµφάνιση, των γυναικών κυρίως, παίζει πολύ σηµαντικό ρόλο στην εύρεση εργασίας, ένα νέο πρόγραµµα στη Γαλλία προσφέρει στις περίπου 1,5 εκατ. άνεργες γυναίκες µία ηµέρα καλλωπισµού στα καλύτερα σαλόνια οµορφιάς της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι εισηγητές του προγράµµατος ελπίζουν πως µε αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να µειώσουν το ποσοστό της ανεργίας, που καλπάζει στο 9,3%, αφού οι γυναίκες θα ανακαλύψουν τα µυστικά της γαλλικής φινέτσας και θα τα χρησιµοποιήσουν στις µελλοντικές συνεντεύξεις τους. Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος προκειµένου να τονωθεί η πεσµένη αυτοπεποίθηση των άνεργων γυναικών, αποτέλεσµα της παρατεταµένης απουσίας τους από την αγορά εργασίας.

 
Μία από τις γυναίκες που συµµετέχουν στο πρόγραµµα, εµπνεύσεως της ουαλής συζύγου του γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν και χρηµατοδοτούµενο από το εθνικό γραφείο ευρέσεως εργασίας Pole Emploi, είναι η Μαρτίν Κατουάρ.
 
Επειτα από µια µέρα µε τοπ στυλίστες, η 55χρονη Μαρτίν, που αναζητά δουλειά ως βοηθός πωλήσεων, είναι απόλυτα πεπεισµένη για την αποτελεσµατικότητα του προγράµµατος. «Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σηµαντική. Εάν δίνουµε την εντύπωση ότι παραµελούµε τον εαυτό µας, ίσως δίνουµε την εντύπωση ότι παραµελούµε και τη δουλειά µας» επισηµαίνει στους «Τάιµς». Στο ίδιο µήκος κύµατος και η 38χρονη Αλεξάντρα Σεµπάχ, άνεργη γραµµατέας από το 2008. «Η ανεργία είναι βαρύ ψυχολογικό πλήγµα. Η συγκεκριµένη µέρα όµως είναι ιδιαίτερη, µία τονωτική ένεση», λέει απολαµβάνοντας τη φροντίδα των ειδικών.
 
∆εν συµµερίζονται όµως όλες την ίδια άποψη. Η 57χρονη Ντοµινίκ, επίσης άνεργη γραµµατέας, δεν τρέφει αυταπάτες. «Το πρόβληµα είναι η ηλικία και όχι η εµφάνισή µου», τονίζει εξηγώντας πως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου δεν πέρασε ούτε από μία συνέντευξη. Την πιο σκληρή κριτική ωστόσο ασκούν φεµινίστριες, που κάνουν λόγο για σεξισµό. «Η πλειονότητα των εργοδοτών είναι άνδρες. Το µέικ-απ και τα µοντέρνα ρούχα τελικά µάλλον το ηθικό των ανδρών θα τονώσουν», σχολιάζουν σε γαλλική ιστοσελίδα.
 

Πηγή: “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version