Site icon NewsIT

Υεμένη: Ακόμη δυο νεκροί στις διαδηλώσεις – Ο στρατός υπέρ των αντικαθεστωτικών

26.04.2011 | 00:07
Υεμένη: Ακόμη δυο νεκροί στις διαδηλώσεις – Ο στρατός υπέρ των αντικαθεστωτικών

Ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για το κίνημα που αξιώνει την πτώση του. Νέες αιματηρές διαδηλώσεις με δυο νεκρούς.

Κατά την επέμβασή τους για να διαλύσουν διαδήλωση στο Ιμπ, νότια της Σαναά, οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν διαδηλωτή και τραυμάτισαν 30, από τους οποίους οι 8 φέρουν τραύματα από σφαίρες, δήλωσε ιατρική πηγή.

Παράλληλα στην Αλ Μπάιντα, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, ένοπλοι που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα πυροβόλησαν κατά των διαδηλωτών που μετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία, σκοτώνοντας έναν διαδηλωτή, και στη συνέχεια έφυγαν, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Στην πρωτεύουσα Σαναά, οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας νερό, ενώ πολλοί στρατιώτες και αξιωματικοί προσχώρησαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις!

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν εξάλλου σε άλλες πόλεις της Υεμένης κατά την επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων για τη διάλυση των διαδηλώσεων που έγιναν με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ.

Στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν –25 από σφαίρες και 25 από πέτρες–και 250 νοσηλεύονται λόγω της εισπνοής δακρυγόνων, δήλωσαν άλλες ιατρικές πηγές.

Και όλα αυτά ενώ η αντιπολίτευση συμφώνησε πλήρως με το σχέδιο του Κόλπου για την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Πηγή της αντιπολίτευσης δήλωσε στο Reuters, ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στη μεταβατική κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version