Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Yπόθεση Τραμπ – Μπάιντεν: “Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος ανήκει στη CIA”!

Yπόθεση Τραμπ – Μπάιντεν: “Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος ανήκει στη CIA”!

Μέλος της CIA που είχε μετατεθεί στον Λευκό Οίκο, είναι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που αποκάλυψε τη συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, γράφουν οι New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που βασίζεται σε τρεις πηγές οι οποίες γνωρίζουν την ταυτότητά του, πρόκειται για έναν άνδρα που αφότου βρέθηκε κοντά στον Πρόεδρο Τραμπ κατόπιν επέστρεψε στην υπηρεσία του, στους κόλπους της CIA.

Η αναφορά του, που έχει ημερομηνία 12 Αυγούστου και το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στη δημοσιότητα, υποδεικνύει κυρίως ότι έχει εκπαίδευση αναλυτή, γνωρίζει λεπτομερώς την πολιτική των ΗΠΑ για την Ευρώπη κι έχει μια “καλή αντίληψη” της πολιτικής στην Ουκρανία, σημειώνουν οι NYT.

Το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνδιάλεξης Τραμπ – Ζελένσκι για την υπόθεση Μπάιντεν και ενημερώθηκε γι’ αυτήν στο πλαίσιο των “τακτικών δια – υπηρεσιακών σχέσεων”.

Ο Άντριου Μπάκατζ, ένας από τους δικηγόρους του μάρτυρα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Πομπέο: Όλες οι διπλωματικές ενέργειες με την Ουκρανία ήταν “εντελώς κατάλληλες”

“Όλες οι αμερικανικές διπλωματικές ενέργειες” με την Ουκρανία ήταν “εντελώς κατάλληλες” υποστήριξε αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στους δημοσιογράφους, μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που πυροδότησε την πολιτική κρίση με επίκεντρο τον αρχηγό του Λευκού Οίκου.

“Σύμφωνα με όσα γνωρίζω και όλα όσα έχω δει έως τώρα, όλες οι ενέργειες που αποφασίστηκαν από υπευθύνους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν εντελώς κατάλληλες”, τόνισε ο Πομπέο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις