Κόσμος

Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι πολύ συγκινημένη, αυτή η δίκη ήταν μία σκληρή δοκιμασία» – Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση των δικαστών

«Δε μετάνιωσα ποτέ για την ανοιχτή δίκη, σκεφτόμουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου» είπε η Ζιζέλ Πελικό

«Αυτή η δίκη ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία» είπε η Ζιζέλ Πελικό μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους 51 άντρες, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Ντομινίκ, που την βίαζαν επί 10 χρόνια στο σπίτι τους στη Γαλλία. Τα πρώτα της λόγια απευθύνονται στα τρία της παιδιά και τα εγγόνια της, «γιατί αυτά είναι το μέλλον και γι’ αυτά έδωσα επίσης αυτή τη μάχη», καθώς και στις νύφες της.

Η Ζιζέλ Πελικό μίλησε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το δικαστήριο της Αβινιόν μετά το τέλος της «δίκης του αιώνα» για τους μαζικούς βιασμούς της από από το 2011-2020 από τον άντρα της Ντομινίκ και δεκάδες αγνώστους που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου. 

Εξέφρασε την «βαθιά ευγνωμοσύνη» της προς όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν κατά τη διάρκεια αυτής της «δύσκολης δοκιμασίας», λέγοντας ότι της έδωσαν δύναμη. Δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους της και όσους βρέθηκαν στο πλευρό της ενώ τόνισε ότι δεν μετάνιωσε στιγμή που αποφάσισε η δίκη να είναι δημόσια.

«Έχουμε τον ίδιο αγώνα» είπε στα θύματα ιστοριών που βρίσκονται στη σκιά. 

REUTERS
REUTERS/Manon Cruz
REUTERS
REUTERS/Manon Cruz
REUTERS
REUTERS/Manon Cruz

 

«Όταν ξεκίνησα, στις 2 Σεπτεμβρίου, ήθελα να διασφαλίσω ότι η κοινωνία θα μπορούσε να δει τι συνέβαινε, και ποτέ δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου αυτή», ανέφερε. «Έχω πίστη στην ικανότητά μας να κατακτήσουμε συλλογικά ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο όλοι – γυναίκες και άνδρες – θα μπορούν να ζουν μαζί με αρμονία, σεβασμό και αλληλοκατανόηση» κατέληξε στη δήλωσή της.

Ένοχοι και οι 51 κατηγορούμενοι – 20 χρόνια φυλακή στον σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό

Υπενθυμίζεται ότι ένοχος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τους βιασμούς – επί δέκα χρόνια – της συζύγου του, Ζιζέλ, από τον ίδιο και άλλους δεκάδες άνδρες κρίθηκε το πρωί της Πέμπτης (19.12.2024) ο Ντομινίκ Πελικό.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ντομινίκ Πελικό αφορούσαν τον βιασμό της συζύγου του αλλά και τις φωτογραφίες της κόρης του Καρολίν αλλά και των συζύγων των γιων του.

Ο Πελικό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών, την ανώτατη ποινή για το αδίκημα που διέπραξε και την οποία είχε ζητήσει ο εισαγγελέας. Μετά την καταδίκη του Πελικό, το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους 50 ακόμα κατηγορούμενους.

Με το άκουσμα της απόφασης, η Ζιζέλ Πελικό έγειρε το κεφάλι της στον τοίχο, ενώ τα παιδιά του μιλούσαν μεταξύ τους. Αργότερα, εθεάθησαν οργισμένα και απογοητευμένα με την ανακοίνωση των μικρών ποινών που επιβλήθηκαν στους συγκατηγορούμενους του πατέρα τους για τους βιασμούς της Ζιζέλ.

REUTERS
Η Caroline και ο David, παιδιά των Πελικό – REUTERS/Alexandre Dimou
REUTERS
Ο David, ένας από τους γιους των Πελικό – REUTERS/Alexandre Dimou
REUTERS
REUTERS/Alexandre Dimou
REUTERS
REUTERS/Alexandre Dimou

 

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 50 συγκατηγορούμενους του Πελικό είναι χαμηλότερες από αυτές που πρότειναν οι εισαγγελείς, προκαλώντας τις αντιδράσεις διαδηλωτών που βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα και στο άκουσμα των ποινών φώναξαν «Ντροπή στη δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν περιθώριο 10 ημερών για να ασκήσουν έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό αρνήθηκε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που θα μπορούσε να ζητήσει ως θύμα βιασμού, και προτίμησε να αντιμετωπίσει δημοσίως τους άνδρες που τη βίασαν για να «αλλάξει πλευρά η ντροπή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
6
«Δεν θέλω να μένω μόνος με τη μαμά»: Τα λόγια του 9χρονου που δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τη μητέρα του στην Ιταλία
Ο 9χρονος Τζιοβάνι είχε πει σε έναν ψυχολόγο ότι δεν ένιωθε άνετα όταν ήταν μόνος με τη μητέρα του - Ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο πατέρας είχε δώσει ως δώρο στον γιο του ένα smartwatch για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Ο 9χρονος Τζιοβάνι που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα του στην Ιταλία 8
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία