Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

5 πράγματα που δεν ήξερες για την γάτα σου

γατάκι

Οι γάτες είναι παράξενα και μυστηριώδη πλάσματα, και συνεχώς αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά που δε γνωρίζουμε για αυτές – ακόμα κι αν έχουμε γάτα ως κατοικίδιο και είμαστε πεπεισμένοι, ότι ξέρουμε τα πάντα!

Έρευνες έχουν δείξει, ότι ο σκύλος έχει καλύτερη «σύνδεση» με τον άνθρωπο, κι αυτό γιατί έχει ένστικτο. Δεν είναι λίγες οι φορές που το σκυλάκι μας έχει μυριστεί το άγχος μας και έχει τρέξει κοντά μας για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Παρόλα αυτά, οι γάτες είναι αρκετά παρεξηγημένες στο κομμάτι αυτό. Ο κόσμος τους είναι απέραντος, και εμείς δεν τον έχουμε εξερευνήσει πλήρως ακόμη!

1) Ιδρώνουν από τις πατούσες τους

Καθώς είναι καλυμμένες με γούνα, οι γάτες έχουν σχετικά λίγους ιδρωτοποιούς αδένες στο σώμα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στις πατούσες τους — γι’ αυτό μερικές φορές θα παρατηρήσουμε στα πλακάκια, μικρά αποτυπώματα από βρεγμένα πατουσάκια, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Fun fact: δροσίζουν τον εαυτό τους, γλείφοντας τη γούνα τους!

γατάκι δείχνει τις πατούσες του

2) Μπορούν να πιουν το θαλασσινό νερό

Αν και ο νούμερο ένα κανόνας, στην περίπτωση που ένας άνθρωπος εγκλωβιστεί σε ένα έρημο νησί, είναι να μην πιει ποτέ θαλασσινό νερό, οι γάτες δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Τα νεφρά τους είναι τόσο αποτελεσματικά, που μπορούν να φιλτράρουν το αλάτι, επιτρέποντάς τους να ενυδατωθούν ακόμα κι αν το μόνο που έχουν να πιουν είναι ο μεγάλος, απέραντος ωκεανός!

3) Ξοδεύουν την μισή ζωή τους κάνοντας μπάνιο

Κι όμως! Οι έρευνες έφεραν στο φως ότι οι γάτες ξοδεύουν συνολικά, 7 περίπου χρόνια, κάνοντας τον εαυτό τους μπάνιο! Ακόμη ένα fun fact: περιστασιακά, περιποιούνται τους ανθρώπους γλείφοντάς τους – είναι σημάδι στοργής.

4) Αρρωσταίνουν με τις αλλαγές στη ρουτίνα τους

Ακόμα κι αν η γάτα μας είναι υγιής, διάφοροι ασυνήθιστοι, για εκείνη, εξωτερικοί παράγοντες, πιθανόν να την κάνουν να αρνηθεί φαγητό, να κάνει εμετό και να εναποθέσει τα απορρίμματά της κάπου αλλού εκτός της περιοχής της, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

«Αυτό μπορεί να εξηγηθεί καθώς μια από τις γάτες μου πέρασε τέσσερις μέρες κάνοντας εμετό, παρόλο που δεν έχει ευαίσθητο στομάχι. Ο σύντροφός μου και εγώ, εκείνες τις μέρες, είχαμε παρέα μαζί μας. Το μυστήριο λύθηκε», είπε μία γυναίκα που η γάτα της συμμετείχε στην έρευνα.

5) Ρινικό αποτύπωμα = Δακτυλικό αποτύπωμα

Το αποτύπωμα της μύτης κάθε γάτας, είναι τόσο μοναδικό, όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός ανθρώπου!

κοντινό από μύτη γάτας

Πηγή: www.bustle.com

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις