Site icon NewsIT

«Babylon»: Συνεχίζεται η αρνητική κριτική για την ταινία – Αμφισβητείται η «ιστορικότητά» της

18.01.2023 | 12:46
«Babylon»: Συνεχίζεται η αρνητική κριτική για την ταινία – Αμφισβητείται η «ιστορικότητά» της

Actor Brad Pitt poses during a photocall for the film ''Babylon" at the Grand Rex in Paris, France January 14, 2023. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ αμφισβητεί την «υποτιθέμενη ιστορικότητα» της ταινίας «Babylon» του Ντάμιεν Σάζελ. Η ταινία με την Μάργκοτ Ρόμπι και τον Μπραντ Πιτ, συγκεντρώνει αρνητικές κριτικές και έχει μέτρια βαθμολογία (55%), σύμφωνα με το Rotten Tomatoes.

Η ρομαντική ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι και τον Μπραντ Πιτ, εξιστορεί την άνοδο και την πτώση φιλόδοξων ονειροπόλων του Χόλιγουντ κατά τη μετάβαση από τις βωβές ταινίες στον ομιλούντα κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Από την έναρξή της προβολής της στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 23 Δεκεμβρίου, η ταινία ήταν μια αποτυχία στο box office, με δημοσιεύματα και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κατηγορούν την πρωταγωνίστρια για την κακή της απόδοση. Ωστόσο, άλλοι υπερασπίζονται την Ρόμπι.

«Δεν έχει γίνει καλή έρευνα»

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ εντάχθηκε στη συζήτηση γύρω από την ταινία, αμφισβητώντας πόσο «καλή έρευνα προηγήθηκε».

«Η ταινία Babylon είναι πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα δεν έχει γίνει καλή έρευνα» έγραψε ο Πολ Σρέιντερ στον λογαριασμό του στο Facebook.

BABYLON | Official Trailer (2022 Movie) – Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Tobey Maguire

«Αφού διάβασα μια σειρά άρθρων σχετικά με την ογκώδη «έρευνα» των δημιουργών της ταινίας, προβληματίστηκα» πρόσθεσε και έθεσε το ερώτημα: «Συμφωνεί κάποιος ιστορικός κινηματογράφου με την υποτιθέμενη ιστορικότητα της ταινίας;».

Ο Πολ Σρέιντερ είπε ακόμη ότι στην ταινία απεικονίζεται το Λος Άντζελες τις δεκαετίες του 1920 και 1930 με πολύ ελεύθερο τρόπο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version