Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Bloody Mary: Αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο κοκτέιλ – Όλες οι άγνωστες ιστορίες που το συνοδεύουν

Bloody Mary: Αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο κοκτέιλ – Όλες οι άγνωστες ιστορίες που το συνοδεύουν

Το Bloody Mary είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, και έχει καταφέρει να κερδίσει τις πρώτες θέσεις στις επιλογές κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο.

Είναι ένας τέλειος συνδυασμός από βότκα, χυμό ντομάτας, πιπεριάς, σκόρδο, λεμόνι, Worcestershire Sauce και Tabasco, συνοδευόμενος με μια γερή δόση πάγου και διακοσμημένος -συνήθως- με σέλινο, αγγούρι και ελιές. Οι λεπτομέρειες της συνταγής και της παρουσίασης μπορεί να ποικίλουν, αλλά ο πυρήνας του Bloody Mary παραμένει σταθερός.

Για να φτιάξετε ένα Bloody Mary, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

50ml βότκα
100ml χυμό ντομάτας
10ml χυμό λεμονιού
2 σταγόνες Worcestershire Sauce
2 σταγόνες Tabasco
Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση πιπέρι Τζαμάικας)
Μισό καυτερό πιπεράκι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
Πάγο
Για διακόσμηση: σέλινο, αγγούρι και ελιές.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε το τέλειο Bloody Mary:

Προετοιμασία: Προετοιμάστε ένα μεγάλο ποτήρι (κατά προτίμηση highball) τοποθετώντας μέσα πάγο μέχρι τη μέση του ποτηριού. Αυτό σε βοηθάει να διατηρήσεις το κοκτέιλ δροσερό και νόστιμο.

Συνδυασμός συστατικών: Σε ένα shaker, προσθέστε τη βότκα, τον χυμό ντομάτας, το χυμό λεμονιού, τη Worcestershire Sauce, το Tabasco, το τριμμένο σκόρδο και το κομμένο καυτερό πιπεράκι. Προσθέστε λίγο άλατι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ανακίνηση: Κλείστε το shaker και ανακινήστε καλά για 15-20 δευτερόλεπτα, ώστε να αναμειχθούν τα συστατικά και να παγώσει το κοκτέιλ.

Σουρωτήρι: Ανοίξτε το shaker και χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να ρίξετε το κοκτέιλ στο ποτήρι με τον πάγο.

Διακόσμηση: Κόψτε ένα μακρύ στέλεχος σέλινο και τοποθετήστε το μέσα στο ποτήρι. Προσθέστε μία φέτα αγγουριού και μια ελιά σε ένα ξυλάκι για κοκτέιλ και τοποθετήστε το πάνω στο ποτήρι. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα στοιχεία διακόσμησης, όπως φέτες λεμονιού, πιπεριάς ή τσίλι.

Απόλαυση: Το Bloody Mary είναι έτοιμο! Απολαύστε το!

Η άγνωστη προέλευση του Bloody Mary

Η ιστορία του Bloody Mary έχει πολλές εκδοχές και θεωρείται αμφιλεγόμενη. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες ιστορίες συμφωνούν ότι το κοκτέιλ δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Δείτε τρεις από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που αφορούν την προέλευση του Bloody Mary:

Φερνάν Πετιό (Fernand Petiot): Μια από τις πιο διαδεδομένες ιστορίες αναφέρει ότι το Bloody Mary δημιουργήθηκε από τον barman Fernand Petiot το 1921 στο Harry’s New York Bar στο Παρίσι. Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, ο Πετιό πειραματίστηκε με τη βότκα και τον χυμό ντομάτας, προσθέτοντας στη συνέχεια τα υπόλοιπα συστατικά που αποτελούν το κλασικό Bloody Mary. Όταν ο Πετιό μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1930, φέρεται να πρόσθεσε το Worcestershire Sauce στη συνταγή.

Τζορτζ Τζέσελ (George Jessel): Ο ηθοποιός και κωμικός George Jessel υποστήριξε ότι εκείνος είχε δημιουργήσει το Bloody Mary το 1927 στο Palm Beach της Φλόριντα. Ωστόσο, πολλοί αμφισβητούν αυτήν την ιστορία και πιστεύουν ότι ο Τζέσελ απλώς προωθούσε τον εαυτό του ως τον δημιουργό του κοκτέιλ. Παρ’ όλα αυτά, ο Τζέσελ έχει συνδεθεί με την εξάπλωση της δημοτικότητας του Bloody Mary στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης.

Βασίλισσα Μαρία Α’ της Αγγλίας: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το όνομα του κοκτέιλ προέρχεται από τη βασίλισσα Μαρία Α’ της Αγγλίας, γνωστή ως «Bloody Mary» λόγω των αιματηρών διωγμών που πραγματοποίησε κατά των Προτεσταντών κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Ωστόσο, αυτή η ιστορία δεν έχει αποδειχθεί και φαίνεται λιγότερο πιθανή σε σχέση με τις άλλες εκδοχές.

Παρόλο που η πραγματική προέλευση του Bloody Mary παραμένει αμφισβητούμενη, το κοκτέιλ έχει γίνει συνώνυμο με τα brunch. Η συνταγή του Bloody Mary έχει εξελιχθεί και παραλλαχθεί στο πέρασμα των χρόνων, με διάφορες παραλλαγές και προσαρμογές ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών και των barmen.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις