Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Mama Cax: Η Google τιμά το διάσημο μοντέλο με το ένα πόδι

Mama Cax: Η Google τιμά το διάσημο μοντέλο με το ένα πόδι

Η Google, με το σημερινό της Doodle, τιμά την Mama Cox, το μοντέλο με την αμερικανο-αϊτινή καταγωγή και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.

Η Cacsmy Brutus, γνωστή ως Mama Cax, ήταν μοντέλο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με το προσθετικό δεξί της πόδι, η Mama Cax ήταν μια περήφανα αντισυμβατική φιγούρα στο σύγχρονο μόντελινγκ.

Η Μama Cax έχασε το πόδι της όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών από καρκίνο στα κόκκαλα, κάτι, όμως, που δεν στάθηκε εμπόδιο στη φιλοδοξία της να γίνει μοντέλο, ακτιβίστρια και blogger.

Μεγάλωσε στην Αϊτή, και όταν διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και καρκίνο του πνεύμονα, οι γιατροί της έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, έκανε -χωρίς επιτυχία- αντικατάσταση του ισχίου, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Όπως δήλωσε αργότερα σε μία συνεντεύξή της, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της.

Έπεσε σε κατάθλιψη και πάλευε να δεχτεί τον εαυτό της με το ένα προσθετικό πόδι, το οποίο ήθελε να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός της για να μην αποκαλύπτει το πρόβλημά της.

H Mama Cax έφυγε από την ζωή στις 16 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 30 ετών, σε νοσοκομείο του Λονδίνου από τις επιπλοκές του καρκίνου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις