Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διάρκειας 10 ημερών – Πάνω από τους 43°C το θερμόμετρο

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διάρκειας 10 ημερών – Πάνω από τους 43°C το θερμόμετρο

Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει από αύριο η Ελλάδα με τη θερμοκρασία να ξεπερνούν τους 40°C την Τετάρτη και να αγγίζουν ακόμα και τους 45°C το Σάββατο. Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κύματος καύσωνα θα είναι ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 7 με 8 Αυγούστου θυμίζοντας έτσι τον φονικό καύσωνα του 1987.

Η κορύφωση του καύσωνα εντοπίζεται από το Σάββατο 31 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το meteo.gr πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία. Η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθ’όλη τη διάρκεια του θερμού κύματος με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Πολλές περιοχές της χώρας. τόσο ηπειρωτικές όσο και νησιωτικές, θα έχουν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά οι μέγιστες θα κινηθούν στα επίπεδα των 43-44 βαθμών Κελσίου.

Δείτε την πορεία του καύσωνα και τις θερμοκρασίες που αναμένονται από το Windy.com:

 

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ, οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τρίτη (27-7-2021). Επισημαίνεται πως από την Πέμπτη (29-7-2021) έως και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη (27-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

  1. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία (έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου)
  2. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

Την Τετάρτη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν:

  1. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου)
  2. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 βαθμούς Κελσίου).

Την Πέμπτη (29-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

  1. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου)
  2. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου).

Από την Παρασκευή (30-7-2021) μέχρι και την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις