Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αργύρης Μπεντίλας: Ο Έλληνας που έμαθε στους Άγγλους να τρώνε μουσακά και μελομακάρονα

Αργύρης Μπεντίλας: Ο Έλληνας που έμαθε στους Άγγλους να τρώνε μουσακά και μελομακάρονα

Λανσάρει μελομακάρονα και κουραμπιέδες, επιδιώκοντας να εξοικειώσει τους Βρετανούς καταναλωτές με τα ελληνικά γλυκά, με αφετηρία το μικροαρτοποιείο που δημιούργησε στο Μάντσεστερ, ενώ παραδίδει ελληνικές γεύσεις σε ολόκληρο σχεδόν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αργύρης Μπεντίλας, ασχολούμενος με την ανάπτυξη επιχειρήσεων μέσω ιστοσελίδων και τα βιντεοπαιχνίδια είχε εδραιώσει την δουλειά του στην πληροφορική, αλλά μια στροφή των επαγγελματικών υποχρεώσεων της συζύγου του τον οδήγησε στο Μάντσεστερ.

Ο Αργύρης Μπεντίλας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο σήμερα από την κουζίνα του σπιτιού του στο Μάντσεστερ της Αγγλίας φτιάχνει ελληνικά γλυκά και πίτες και τα πουλάει διαδικτυακά, θέλοντας να μυήσει τους Άγγλους στην ελληνική κουζίνα.

«Ο Melianthos είναι μία start up και ξεκίνησε με ένα κεφάλαιο 500 λιρών που μου έκανε δώρο η γυναίκα μου» δηλώνει ο ίδιος. Το εργαστήρι του Αργύρη είναι η κουζίνα του σπιτιού και όλες οι διαδικασίες περνούν από τα δικά του χέρια καθώς δεν διαθέτει ομάδα.

«Είναι δύσκολο να τρέχεις μία επαγγελματική κουζίνα μέσα σε μία οικιακή και πολλές φορές απαγορεύω την είσοδο στην σύζυγό μου» αναφέρει ο Αργύρης Μπεντίλας.

«Τρία προϊόντα μου έχουν λάβει διακρίσεις από τον διεθνούς φήμης διαγωνισμό “Great taste awards”» αποκαλύπτει περήφανος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις