Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λεωνίδας Κακούρης: Είχαμε ακούσει διάφορες φήμες, ίσως κάποιοι γνώριζαν

Λεωνίδας Κακούρης

Ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης μίλησε για όσα αποκαλύπτονται ότι συμβαίνουν στο χώρο του θεάτρου.

Ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “Ειδικές Αποστολές” και μίλησε για όσα συμβαίνουν στο χώρο ρου θεάματος.

Συζήτησε με τον δημποσιογφράφο Φάνη Παπαθανασίου για την υπόθεση με τις καταγγελίες που έχουν σοκάρει το Πανελλήνιο. Ο γνωστός ηθοποιός δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι “πάγωσε” στο άκουσμα όλων αυτών των περιστατικών, ενώ εξομολογήθηκε ότι υπήρχαν φήμες όμως οι περισσότεροι δεν γνώριζαν.

«Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτό το θέμα είμαστε με ένα μόνιμο μούδιασμα και σφίξιμο στο στομάχι. Με κάποιους από τους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί έχουμε βρεθεί, έχουμε συνεργαστεί και φυσικά για κάποιους από αυτούς είχαμε ακούσει διάφορες φήμες, σχόλια ή ψιθύρους.

Από τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι, μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα δεις στην τηλεόραση έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Όταν σε μια παράσταση υπάρχουν κάποια παιδιά που βλέπουν μια παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούν να αντιδράσουν, κάποιος πρέπει να τους προστατέψει. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Υπάρχει η ψυχολογική βία, υπάρχει η χειραγώγηση, υπάρχει η εξουσία. Δεν ήταν ομερτά αυτό που υπήρχε. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είμαστε μια μικρή οικογένεια, μπορεί να συναναστραφούμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του ή τι κάνει όταν φεύγει από το θέατρο.

Ούτε μπορείς στον αέρα να κάνεις μια καταγγελία. Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη από αυτόν που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, να βρει το κουράγιο, να μαζέψει τα κομμάτια του και να αντιμετωπίσει αυτό, με το οποίο θα είναι σε όλη του τη ζωή φυλακισμένος. Θα είναι σε μια εσωτερική φυλακή που δύσκολα θα μπορέσει να βγει.

Δεν είναι εύκολο, δεν γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες. Ίσως κάποιοι να γνώριζαν, οι περισσότεροι όμως στο χώρο δεν γνώριζαν και κυρίως δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει».

«“Παγώνουμε”… και δεν είμαστε εδώ ούτε για να δικάσουμε ούτε για να κρίνουμε. Έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία αλλά δεν μπορείς να μην νιώσεις αγανάκτηση με αυτά που διαβάζεις. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν, δεν μπορώ να μην δω την αγωνία στα μάτια τους και τη γλώσσα του σώματος. Δεν μπορεί όλα αυτά τα παιδιά να τρελάθηκαν και να βγήκαν να πουν ασυναρτησίες. Αυτά δεν τα ήξερα και πολύς κόσμος δεν τα ήξερα», είπε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κακούρης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις